Alėjos verslininkai išsikovojo teisę dirbti lauke

Martyno Mažvydo alėjoje įsikūrę verslininkai vakar lengviau atsikvėpė – miesto valdžia pažadėjo, kad nuo gegužės 2 dienos prasidėsianti alėjos rekonstrukcija šią vasarą jų verslo nežlugdys.

Po praėjusią savaitę „Vakarų eksprese” išspausdintų verslininkų nuogąstavimų dėl neva ne laiku planuojamos vykdyti alėjos rekonstrukcijos ir bandymų susodinti kavinių savininkus bei valdžios atstovus prie vieno stalo vakar miesto meras Rimantas Taraškevičius pasikvietė juos bendrai diskusijai kartu su darbus atliksiančios bendrovės „Klaipėdos keliai” vadovais.

Prie kavinių savininkų prisijungė ir kitų alėjoje esančių pastatų savininkai, nes vykstant rekonstrukcijai būtų apsunkintas priėjimas prie visų įstaigų.

Verslininkai buvo nusiteikę karingai: jei valdžia nebūtų atsižvelgusi į jų pasiūlymus, jie buvo numatę drastiškų priemonių, pavyzdžiui, suvežti visą lauko kavinių įrangą prie Savivaldybės administracijos pastato.

Lauko kavinės veiks

Tačiau tokių priemonių, ko gero, neprireiks, nes alėjos rekonstrukciją atliksianti bendrovė „Klaipėdos keliai” vakar pažadėjo darbus pradėti nuo K. Donelaičio, o ne nuo Herkaus Manto gatvės, kaip buvo planuota iš pradžių. Be to, buvo pažadėta, kad iki rugsėjo 1 dienos rekonstrukcija netrukdys lauko kavinėms.

„Darbai prasidės gegužės 2 dieną. Iki rugsėjo 1-osios turėtume visiškai užbaigti rekonstrukciją nuo K. Donelaičio iki Karoso gatvės. Šioje atkarpoje nėra kavinių, tad ir problemų neturėtų kilti. O rudenį rekonstrukciją tęsime toliau”, – sakė bendrovės „Klaipėdos keliai” direktorius Juozas Rukšėnas.

Tiesa, pasak jo, pradėjus darbus, gali tekti per visą alėjos vidurį po žeme nutiesti elektros kabelius. Tačiau esą iškasta tranšėja po to bus vėl užversta žemėmis, tad niekam neturėtų trukdyti.

„Verslininkai turėtų suprasti, kad vis tiek idealių darbo sąlygų nebus, nes alėja šiaip ar taip taps statybų aikštele”, – priminė Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

„Bet lauko kavinės vasarą dar galės veikti”, – žadėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus.

Vakar buvo įvardyta ir numatoma alėjos rekonstrukcijos darbų pabaiga – kitų metų gegužės 1 diena. Rekonstrukcija atsieis 5,4 milijono litų, šiemet bus skirta 2,5 milijono.

Verslininkai teiravosi, ar yra kokių nors garantijų, kad kitąmet laiku bus skirta likusi pinigų suma ir darbų pabaiga neužsitęs.

„Būkite ramūs. Tikrai keletą metų nelaikysime išknisto paties miesto centro”, – ramino juos meras.

Priekaištus atrėmė

Miesto valdžiai vakar teko išklausyti ir daugiau verslininkų bei nekilnojamojo turto savininkų priekaištų. Visų pirma buvo priekaištaujama dėl to, kad dažniausiai visas naujienas suinteresuoti asmenys sužino tik iš žiniasklaidos. Daugelis pyko, kad valdininkai nesivargino informuoti verslininkus iš anksto, kad gegužės mėnesį planuojama alėjos rekonstrukcija.

Tačiau buvo atsakyta, esą visi svarstymai dėl alėjos rekonstrukcijos buvę vieši, tad patys verslininkai turėję domėtis.

„Jau penkiolika metų pastebiu tokią praktiką, kad verslininkai pretenzijas pradeda reikšti pavėluotai”, – pastebėjo R. Taraškevičius.

Be to, daugeliui pasirodė nesuderinama atnaujinta M. Mažvydo alėja ir joje esantys apleisti pastatai.

„Deja, nuosavybės teises gina Konstitucija ir mes negalime tokių apleistų pastatų savininkams pasakyti, kad jie išsinešdintų”, – valdžios bejėgiškumą prieš namų vaiduoklių savininkus pripažino miesto galva.

Be kita ko, dar kartą buvo prisiminti planai po alėja įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Tačiau, pasak mero, tai labai tolima perspektyva. Esą skaičiuojama, kad įrengti vieną automobilio stovėjimo vietą gali atsieiti iki 97 tūkst. litų, o tokios sumos šiuo metu miestui yra neįkandamos.

„O dar ilgiau laikyti visiškai netvarkytą M. Mažvydo alėją būtų nusikaltimas”, – akcentavo R. Taraškevičius.

Verslininkams buvo pažadėta, kad su jais bus pasirašytos sutartys ir jie galės detaliai susipažinti su tiksliais darbo grafikais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.