„Prieš parskrendant į žemę” pralenkė Timberleiką

Penktadienį su uostamiesčio žiūrovais susitikęs 13 apdovanojimų pelniusio dokumentinio filmo „Prieš parskrendant į žemę” režisierius Arūnas Matelis džiaugėsi, kad kūrinys sudomino ne tik vyresniąją kartą, bet ir jaunimą.

Anot režisieriaus, penktadienio duomenimis, savaitę rodytas dokumentinis filmas mūsų šalyje pagal lankomumą buvo šeštas, aplenkęs ne vieną Holivudo kūrinį.

„Vaikai ligoninėje aplenkė Džastiną Timberleiką su „Alfa gauja”. Darbas tokiais atvejais įgauna kitą prasmę. Džiaugiuosi, kad ateina jaunesnioji karta – mokiniai klasėmis, studentai. Ir ne iš mandagumo man įvardija jį kaip geriausią savo matytą filmą”, – sakė A. Matelis.

Gausiai į kino teatrą susirinkusiems klaipėdiečiams jis teigė nerimavęs, jog žiūrovus nuo filmo atbaidys stereotipas, jog vaikai ir ligoninė – kas rodoma filme – yra tai, ko reikia išvengti.

Turėję galimybę stebėti Amerikos režisierių gildijos apdovanojimų ceremoniją, kur „Prieš parskrendant į žemę” nuskynė laurus, bei patį filmą, žiūrovai galėjo ir pateikti klausimų pačiam režisieriui.

„Ten, ligoninėje, būdamas žmogus nori pasakyti, ką patyrė. Ne aš kūriau filmą apie vaikus, o kūrėme visi kartu. Man patys gražiausi epizodai ir yra tie, kuriuos nufilmavo patys vaikai. Skaudu, kad politikai ir tie, nuo ko priklauso medicina, nurašo šiuos žmones anksčiau nei reikia”, – sakė A. Matelis.

Pasidalijęs su žiūrovais prisiminimais apie kuriant šį filmą kilusius sunkumus tiek jam pačiam, tiek filmavimo grupei, režisierius pridūrė, kad filmo pavadinimas buvo aiškus nuo pat pradžių: „Filmas yra apie tai, kas tarp dangaus ir žemės, ir kad kai kurie iš ten grįžta į žemę.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.