Lukas Kubilius – vėl Europos prizininkas

Šeštadienį Vilniuje pasibaigusiame Europos kiokušin karatė čempionate bronzos medalį iškovojo klaipėdietis Lukas Kubilius.

Mūsų miesto kovotojas kovojo svorio per 90 kg grupėje. Čia Lietuvai atstovavo 2004 ir 2005 metų Europos čempionas Donatas Imbras iš Akmenės ir šių metų šalies čempionas klaipėdietis Nerijus Kaubrys.

Dėl traumos į Lietuvą neatvyko praėjusių metų nugalėtojas vengras Danielis Torokas.

Pirmojoje kovoje praėjusių metų Europos vicečempionas L.Kubilius įveikė sportininką iš Izraelio. Kiek pailsėjęs klaipėdietis šventė pergalę ir prieš Vitalijų Kriukovą iš Ukrainos.

Dėl vietos finale L.Kubilius susirėmė su gruzinu Emzaru Nikacadze. Nors klaipėdietis niekuo nenusileido varžovui, teisėjai pergalę skyrė gruzinui.

Po šios nesėkmės L.Kubilius turėjo tenkintis bronzos medaliu

Beje, prieš tai E.Nikacadzė buvo įveikęs ir N.Kaubrį, o kovoje dėl pirmosios vietos jis susitiko su D.Imbru. Gruzijos sportininkui nepavyko trečiąkart švęsti pergalės prieš lietuvį.

D.Imbras po metų pertraukos vėl tapo Europos čempionu.

Kitas Lietuvos atstovas Lukas Kubilius užėmė trečiąją vietą, o Nerijus Kaubrys pasidalijo 5-8 pozicijas.

„Čempionatas, palyginti su pernykščiu, buvo aukštesnio lygio, – „Klaipėdai” sakė L.Kubilius. – Daug kovų baigdavosi nokautais. Pirmenybės buvo gerai organizuotos, kovas stebėjo daug žiūrovų. Savo pasirodymu nesu nusivylęs. Tik teisėjų sprendimu pralaimėjau gruzinui. Arbitrai skyrė įspėjimus nė už ką”.

Nepasisekė klaipėdietei Astai Galdikaitei (per 65 kg). Ji pralaimėjo pirmojoje kovoje.

Palyginti su praėjusių metų čempionatu, savo rezultato nepagerino kata (kova su šešėliu) rungtyje 7-ąją vietą (tarp 16 dalyvių) užėmusi Lietuvos čempionė Diana Mačiūtė. 2006-aisiais Vengrijoje ji irgi buvo septinta.

Geriausiai iš lietuvių sekėsi R. Pivoriūnaitei. Ji užėmė ketvirtąją poziciją.

Kata rinktinę kartu su Valiumi Rudžiu treniravo klaipėdietė Jurgita Činauskaitė.

Medalius iškovojo gražus būrelis lietuvių. Svorio iki 90 kg nugalėtojo titulą gynęs vilnietis Darius Gudauskas ir kaunietis Mindaugas Pavilionis užėmė trečiąsias vietas.

Svorio iki 80 kg grupėje bronzos medalį iškovojo kaunietis Orestas Procas.

Svorio iki 70 kg grupėje iš lietuvių geriausiai sekėsi kauniečiams Andriui Miseckui ir Vytautui Kalvaičiui. Jie užkopė ant prizininkų pakylos ir pasipuošė bronzos žetonais.

Moterų varžybose svorio kategorijoje iki 65 kg antrąją vietą užėmė kaunietė Inga Mikštaitė. Ji finale turėjo pripažinti Vengrijos atstovės Editos Abraham pranašumą.

Nugalėtojos titulą gynusi kaunietė Margarita Čiuplytė iškovojo bronzos medalį.

Penktadienį „Siemens” arenoje kovojo jauniai. Klaipėdos „Okinava” delegavo tris jaunus kovotojus – Vaivą Bruklytę, Arnoldą Stanių ir Edgarą Jončą.

V.Bruklytė savo svorio grupėje pasidalijo 5-8 vietomis.

E.Jonča kata rungtyje užėmė 7-ąją vietą. A.Stanius liko už aštuntuko.

Iš viso čempionate dalyvavo 550 dalyvių iš 32 valstybių. Įdomu pastebėti, kad Europos čempionate paaiškėjo, kurios moterys dalyvaus spalio mėnesį Japonijoje vyksiančiame pasaulio čempionate. Tekančios Saulės šalyje rungtyniauti bus pakviesti 128 vyrai ir 32 moterys. Varžybos vyks absoliučioje svorio kategorijoje, todėl šis čempionatas yra laikomas vienu prestižiškiausių kovos menų pasaulyje.

Vyrai į pasaulio čempionatą atrenkami pagal šalių reitingus. Lietuvos vyrai turės keturias vietas, kurios bus paskirstytos po Europos čempionato.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.