Paaiškėjo Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių šachmatų čempionai

2007 m. balandžio 16-22 dienomis Druskininkuose vyko Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių (vaikinų ir merginų atitinkamai iki 10, 12 iki 16 metų amžiaus) šachmatų čempionatai, kuriuose dėl šešių kelialapių į Pasaulio ir Europos jaunių šachmatų čempionatus kovojo 195 dalyviai.

Lietuvos jaunių (merginų iki 16 metų amžiaus) čempione tapo Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa” auklėtinė Gabrielė Šaulytė, surinkusi 7,5 taško iš 9 galimų. Nuo jos tik pustaškiu atsilikusi Vilniaus šachmatų ir šaškių sporto mokyklos atstovė Dominyka Batkovskytė liko antroje vietoje, o trečiąją vietą užėmė šiaulietė Gintarė Paulauskaitė (6,5 taškai iš 9 galimų).

Lietuvos jaunių (vaikinų iki 16 metų amžiaus) čempionate vyko ypač atkakli kova. Pirmąją vietą užėmė Kauno JSO atstovas Povilas Tvarijonas, surinkęs 7,5 taško iš 9 galimų. Antroje vietoje, surinkęs pustaškiu mažiau, liko Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa” auklėtinis FM Matas Narmontas, o trečiąją vietą surinkęs 6,5 taško, užėmė kaunietis Domantas Klimčiauskas.

Ten pat vykusiame Lietuvos jaunučių šachmatų čempionate berniukų iki 12 metų amžiaus grupėje nugalėtoju tapo Marijampolės sporto mokyklos auklėtinis Robertas Velioniškis (8 taškai iš 9 galimų), puse taško mažiau surinkęs Kauno JSO mokyklos auklėtinis Tomas Laurušas užėmė antrąją, o tos pačios mokyklos atstovas Tomas Tvarijonas užėmė trečiąją vietą (6,5 taško iš 9 galimų).

Lietuvos jaunučių (mergaičių iki 12 m.) čempione užtikrintai tapo Kauno JSO mokyklos auklėtinė Miglė Lepeškaitė (8 taškai iš 9 galimų), antrąją vietą užėmė Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa” auklėtinė Agnė Juknevičiūtė (7,5 taško iš 9 galimų), o trečiąją – Vilniaus šachmatų ir šaškių sporto mokyklos auklėtinė Ivona Misiuk (7 taškai iš 9 galimų).

Ten pat vykusiame Lietuvos vaikų šachmatų čempionate berniukų iki 10 metų amžiaus grupėje Šiaulių sporto mokyklos auklėtinis Marijus Vičas ir Kauno JSO atstovas Titas Stremavičius surinko po 8 taškus iš 9 galimų. Papildomi rodikliai buvo palankesni M.Vičui, todėl jam atiteko aukso medalis, o trečiąją vietą užėmė marijampolietis Žygimantas Svitojus (6 taškai iš 9 galimų).

Lietuvos vaikų (mergaičių iki 10 m.) čempione tapo Panevėžio sporto centro atstovė Giedrė Vanagaitė (8,5 taško iš 9 galimų), antrąją vietą užėmė šiaulietė Dovainė Juciūtė (7 taškai iš 9 galimų), o pustaškiu mažiau surinkusi Biržų sporto mokyklos atstovė Aurelija Juknaitė liko trečioje vietoje.

Lietuvos vaikų, jaunių ir jaunučių šachmatų čempionatų nugalėtojai ir vicečempionai iškovojo teisę dalyvauti Pasaulio ir Europos atitinkamos amžiaus grupės jaunių šachmatų čempionatuose.
Varžybas organizavo Lietuvos šachmatų federacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.