10 brangiausių skyrybų

Žmonės susitinka, išsiskiria. Žvaigždės – ne išimtis. Pasibaigus audringiems santykiams, prasideda turto ir vaikų dalybos. Dienraštis „Forbes” paskelbė 10 pačių brangiausių skyrybų sąrašą, kurio nugalėtojais tapo Michael ir Juanita Jordan.

Kaip teigia „Forbes”, dešimtuko lyderiu tapo Michael ir Juanita Jordan skyrybos, kainavusios 150 mln dolerių. Legendinė krepšinio žvaigždė Michael‘as Jordan‘as 1989 metais vedė banko darbuotoją Juanita. Tuo metų jis jau buvo pasirašęs 25 mln aštuonerių metų sutartį su Chicago Bulls. Būdamas santuokoje, žvaigždė uždirbo per 350 mln. Juanita suplanavo išsiskyrimą ir uždirbo pusę jo santaupų, apie 150 mln. dolerių, taip pelniusi pačių brangiausių skyrybų vardą. Sportininkas su buvusia žmona pragyveno 18 metų.

Antrą vietą užėmė 1995 metais užregistruotos Neil Diamond‘o ir Marcia Murphey

skyrybos. Pop žvaigždė su savo mylimaja susituokė 1969 metais ir, pragyvenęs 25 metus, išsiskyrė, už skyrybas paklojęs 150 mln dolerių sumelę.

Aktorė Amy Irving ir režisierius Stivenas Spilbergas santuokoje išbuvo vos ketverius metus, nuo 1985 iki 1989 metų. Aktorė teigė, kad prieš susituokiant, buvo sudaryta vedybų sutartis, tačiau ji pasirašė ją neturėdama teisinių žinių. Kaip bebūtų, garsusis režisierius teismo rūmų duris užvėrė praradęs 100 mln dolerių. Ši pora užėmė trečią vietą.

1983 metais buvo užregistruota santuoka tarp Harrison‘o Ford‘o and Melissa Mathison. Pora pragyveno 17 metų ir, 2004 metais išsiskyrė. Fordas turėjo sumokėti ne tik jau sukauptų santaupų, bet ir nemažą pelno dalį iš būsimų pajamų. Į šių būsimų pajamų sąrašą būtų įrašyti tokie klasika tapusieji filmai, kaip Indiana Jones. Taigi gražuoliukas, palikdamas žmoną, atsipirko 85 mln dolerių.

Penktą vietą užėmė porelės Kevin Costner and Cindy Silva skyrybos. Pora, susitikusi Kalifornijos universitete, susituokė 1978 metais. Per 16 santuokos metų, Costner‘is tapo vienu brangiausių Holivudo aktorių ir gavęs net 7 Oskaro apdovanojimus. Kadangi Cindy Silva jo žmona buvo visuos tuos „auksinius” metus, kai jis uždirbo per 50 mln dolerių, jai atiteko net 80 mln.

Šeštoje vietoje „Bitlas” Paul‘as McCartney, kuriam išsiskyrimas su buvusia žmona Heather Mills kainavo nuo 188 iki 376 mln dolerių. Praėjus ketveriems metams po jo žmonos Lindos mirties, dainininkas žengė antrą žingsnį, tačiau ir jis tapo lemtingu. Garsiosios Liverpulio grupės lyderis Paul‘as McCartney Airiškoje pilyje 2002 metais sumainė žiedus su manekene Heather Mills. Jųdviejų skyrybos buvo vienos nemaloniausių britų istorijoje. Pora, susilaukusi dviejų vaikų, patraukė skirtingais keliais. Paul‘as McCartney už skyrybas turėjo sumokėti 60 mln. dolerių.

Septintą vietą užėmė James Cameron & Linda Hamilton. Titaniko direktorius ir Terminatorė susituokė 1997 metų liepą. Po 18 santuokos mėnesių, jie susilaukė dukters. James Cameron‘as iš Paramount už filmą Titanikas uždirbo 100 mln dolerių. Tad žmonai po skyrybų atiteko 50 mln.

Aštuntoje – Michael’as ir Diandra Douglas. 1977 Michael’as sutiko 19 – metę universiteto studentę, kurią vedė po 6 savaičių. Vedybų metu Michael’as tapo vienu brangiausių Holivudo aktorių. Tačiau po paskalų apie jo neištikimybę bei nesaikingą alkoholio vartojimą, 1998 pora metais išsivaikščiojo. Diandrai atiteko 45 mln bei namai Maljorkoje ir Beverli Hilse.

36 – ių Lionel’as Richie, tuometu dar būdamas vedęs, 1984 metais sutiko 18 – metę mergaičiukę, olimpinių žaidynių dalyvę Diane. Lionel’as, kuris 1993 išsiskyrė, 1996 metais vedė kitą moterį. Tačiau, kai 2004 metais jo naujoji žmona padavė skyrybų, tamsiaodis daininkas tapo bulvarinių skaitalų numylėtiniu. Skyrybų reikalavimuose buvo išvardintos tokios išlaidos: 15 000 drabužiams, 50 000 – manikiūrui, 20 000 – plastikos chirurgui ir visa tai per metus. Taigi, dainininkui teko pakloti 20 mln dolerių.

Ir sąrašą užbaigia Mick Jagger’is & Jerry Hall. Rokeris Rolling Stones ir Teksaso supermodelis susitiko 1977 ir iki vedybų, kurios įvyko 1990 metais Indonezijoje, susilaukė dviejų vaikų. 1999 metais pora išsiskyrė po to, kai rokeris Mick’as susilaukė vaiko nuo kitos moters. Vėliau santuoka buvo anuliuota ir kainavo nuo 15 iki 25 mln dolerių.

Visas sąrašas:

1. Michael & Juanita Jordan – 150 mln. dolerių.
2. Neil Diamond & Marcia Murphey – 150 mln. dolerių
3. Steven Spielberg & Amy Irving – 100 mln. dolerių
4. Harrison Ford & Melissa Mathison – 85 mln. dolerių
5. Kevin Costner & Cindy Silva – 80 mln. dolerių
6. Paul McCartney & Heather Mills – 60 mln. dolerių
7. James Cameron & Linda Hamilton – 50 mln. dolerių
8. Michael & Diandra Douglas – 45 mln. dolerių
9. Lionel & Diane Richie – 20 mln. dolerių
10. Mick Jagger & Jerry Hall – nuo 15 iki 25 mln dolerių

Į šį sąrašą neįtrauktos garsiosios rusų oligarcho Romano Abramovičiaus ir jo žmonos Irinos skyrybos, kurios kainavo nei daug nei mažai apie 6 milijardus funtų sterlingų. Į šią sumą įskaičiuoti penki namai Anglijoje, du butai Londone, namas pamaskvėje bei pilis Prancūzijoje, o taip pat lėktuvas bei jachtos. Abramovičiaus turtas įkainotas 19 milijardų dolerių. Oligarchas paliko žmoną su penkiais vaikais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.