„Šiauliai” po dramatiškos kovos pralaimėjo mažąjį BBL finalą

Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) finalo ketverto, vykstančio Rygoje, kovoje dėl trečiosios vietos Šiaulių „Šiauliai”, po itin nervingos ir atkaklios kovos, rezultatu 88:94 turėjo pripažinti Ventspilio „Ventspils” krepšininkų pranašumą. Šiauliečiams nepakako net ir rezultatyviausias rungtynes sužaidusių Dariaus Pakamanio bei Manto Ruikio pastangų.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo lietuviai, kurie po Mariaus Prekevičiaus tritaškio pirmavo 8:2, tačiau septynis taškus be atsako pelnę latviai persvėrė rezultatą savo naudai (9:8). Viso pirmojo kėlinuko metu vyko atkakli kova ir pirmaujanti komanda keitėsi ne vieną kartą. Įspūdingai šiauliečių gretose rungtyniavo Darius Pakamanis, per šį ketvirtį surinkęs net 13 taškų. Jo tritaškis pačioje kėlinuko pabaigoje suteikė „Šiauliams” 3 taškų pranašumą – 27:24.

Antrajame ketvirtyje pranašesni buvo „Ventspils” krepšininkai, kurie pačioje jo pradžioje persvėrė rezultatą ir pirmavo iki pat didžiosios pertraukos. Visiškai sustabdytas buvo D.Pakamanis, per šį kėlinuką negalėjęs pelnyti nei vieno taško. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo latviams pirmaujant 53:46.

Po didžiosios pertraukos iš pradžių „Ventspils” dar pusę kėlinuko turėjo iniciatyvą, tačiau po įspūdingo šiauliečių 12:0 spurto rezultatas tapo 65:61 lietuvių naudai. Latviai dar buvo persvėrę rezultatą, bet „Šiauliai” susigrąžino pranašumą ir užbaigė trečiąjį kėlinuką pirmaudami 69:65.

Aistros nerimo ir paskutinėje rungtynių dalyje. Aurimas Kieža ketvirtąjį kėlinuką pradėjo dvitaškiu bei padidino skirtumą iki 73:65, bet varžovai spurtavo 9:0 bei eilinį kartą persvėrė rezultatą (74:73). Likus mažiau nei 4 minutėm Eddie Shannonas pataikė iš toli ir suteikė savo komandai 4 taškų pranašumą – 85:81. Šiauliečiams nesisekė mažinti skirtumo, o veteranas Uvis Helmanis smeigė dar vieną tolimą durklą, padidindamas atotrūkį jau iki 7 taškų likus 3 minutėms – 88:81.

Nei vienai komandai daugiau nei minutę nesisekė pelnyti taškų. Likus mažiau nei 2 minutėm D.Pakamanis pataikė vieną baudą iš 2 ir sumažino deficitą iki 6. J.Love atsakė dvitaškiu ir atrodė, jog šiauliečiams šansų jau nebėra, bet tritaškį pataikė rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Mantas Ruikis ir sugrąžino viltį, sumažindamas skirtumą iki 5 taškų – 85:90. Likus 29 sekundėm Pavelas Veselovas dvitaškiu atstatė 7 taškų skirtumą – 92:85. Arvydas Čepulis pataikė abi baudas, o M.Prekevičius prasižengė prieš U.Helmanį, tačiau šis sumetė abi baudas, o po to D.Pakamanis suklydo ir šansų „Šiauliams” ką nors pakeisti nebeliko laiko.

„Šiauliai”: M.Ruikis – 24 (6/10 tritaškiai), D.Pakamanis – 21 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Klimavičius – 10, A.Kieža – 9, R.Vaičiūnas – 7.

„Vnetspils”: U.Helmanis – 19, E.Shannonas – 16 (7 rez. perd.), J.Love – 14 (5 atk. kam.), R.Vaikulis – 12, P.Veselovs ir K.Ciprussas (7 atk. kam.) – po 9.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.