Vaikų kambario baldai

Vaikų kambarys – tai tarsi savotiškas adaptuotas didžiulio suaugusiųjų pasaulio modelis.

Jame žaisdamas, skaitydamas vaikas suvokia gyvenimą, formuojasi jo požiūris į mokymąsi, į tėvus. Tobulėjant įgūdžiams ir talentams, besiformuojančiai asmenybei nemažą įtaką turi kambario interjeras. Šiame kambaryje baldai turi būti vaikiški – ne sunkios „suaugusios” spintos ar komodos, kurioms neliko vietos kituose kambariuose, o gražūs ir įdomūs daiktai, kuriuos mažylis tyrinės ir įsisavins, kurie taps didele dalimi mažo jo pasaulio.

Pradedant įrenginėti vaiko kambarį, reikia atsižvelgti į amžių, pomėgius (jei tokius jau galima įžvelgti), o taip pat į tai, kokios bus funkcionalios zonos – poilsio, miego, mokymosi. Nuo to priklauso, kokius baldus teks pasirinkti ir kaip juos išdėstyti kambaryje.

Kūdikiui

Naujagimio kambaryje reikalingas lopšys arba lovelė, vystymo staliukas (prie kurio dažnai įrengiamos įvairios lentynėlės, stalčiukai), po lopšiu dažnai sumontuojama ant metalinių kreipračių lengvai ištraukiama talpi dėžė skalbiniams ir drabužėliams. Yra modelių, kurių šonus galima pakelti arba nuleisti bei keisti dugno aukštį.

Lovelės nugarėlė ir šonai tradiciškai daromi aukšti, kad vaikas neiškristų, o kad patalinė vėdintųsi ir mažylis galėtų stebėti jį supančią aplinką, šonai gaminami ne vientisi, o iš kartelių. Tam, kad palengvintų tėvų dalią, kai kurie šiuolaikiniai modeliai komplektuojami su lengvai uždedamomis ir nuimamomis lingėmis bei ratukais. Kadangi per pirmuosius mažylio gyvenimo metus formuojasi jo skeletas, lovelės pagrindą sudaro kietas čiužinys ir ortopedinis rėmas-grotelės.

Visi daiktai skirti naujagimiui turi būti pagaminti tik iš natūralių ir ekologiškų medžiagų: baldai tik iš natūralaus medžio, tik natūralūs čiužinio ir pagalvėlės užpildai, tik natūralaus audinio užuolaidos bei patalynė. Dažai taip pat turi būti aukštos kokybės, kad skalbiant neišbluktų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.