Juodajame sąraše pirmauja žaislai iš Kinijos

Europos Sąjunga (ES) paskelbė perspėjimą dėl pavojingų prekių, pastaruoju metu parduodamų Europoje.

Tokių prekių suskaičiuojama apie tūkstantį.

Pavojingi žaislai sudaro ketvirtadalį į juodąjį sąrašą įtrauktų prekių, o beveik pusė nurodytų produktų importuoti iš Kinijos, pranešė naujienų tinklalapis „EUobserver”.

Naujausios ataskaitos, kurią Europos skubaus įspėjimo apie pavojingas ne maisto prekes sistema RAPEX turėjo pristatyti balandžio 19 dieną, duomenimis, ES šalių vyriausybės 2006 m. ėmėsi apsaugos priemonių prieš 924 produktus.

Iš penkių nesaugiausių produktų, keliančių sužeidimų, elektros šoko, nudegimų ar uždusimo riziką, dominuoja žaislai (24 proc.).

Kitos į sąrašą įtrauktos pavojingos prekės yra elektros prietaisai (19 proc.), automobiliai (14 proc.), žiebtuvėliai (11 proc.) ir kosmetikos priemonės (5 proc.).

Pigūs ir nesaugūs motoroleriai, importuoti į ES, taip pat sukėlė susirūpinimą Briuselyje. RAPEX duomenimis, šie motociklai turi rimtų dizaino ir konstrukcijos defektų, sukėlusių ne vieną rimtą avariją.

Aktyviausiai apie pavojingas prekes pernai pranešdavo vokiečiai (16 proc.), vengrai (15 proc.), graikai (11 proc.) ir britai (10 proc.).

Apskritai pranešimų apie nesaugias prekes skaičius 2006 metais, palyginti su 2005-aisiais, išaugo 32 procentais.

Apie 48 proc. į juodąjį sąrašą įtrauktų prekių buvo importuota iš Kinijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.