Nekokybiškais lašišinių žuvų grūdėtaisiais raudonaisiais ikrais nebus prekiaujama

Vilniuje, „Maxima LT” prekybos centre (Konstitucijos pr. 7A, Vilnius), buvo prekiaujama nekokybiškais lašišinių žuvų grūdėtaisiais raudonaisiais ikrais.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, operatyviai reaguodami į vartotojo skundą, patikrino šį prekybos centrą ir nustatė, kad lašišinių žuvų grūdėtieji raudonieji ikrai metalinėse dėžutėse po 140 gramų yra gauti iš UAB „Auksinis eršketas”, jų tinkamumo vartoti terminas iki šių metų rugsėjo 17 dienos, gamintojas – UAB „Šiaurės kompanija”.

Vartotojas skunde teigė, kad atidarius lašišinių žuvų grūdėtųjų raudonųjų ikrų metalines dėžutes buvo matyti, kad pasūdytame vandenyje plaukioja tik keli ikrai, kurie buvo ištižę.

Maisto inspektoriai prekybos centre sustabdė 35 vnt. šio produkto realizaciją, taip pat jusliniams tyrimams atrinko mėginius, kurie buvo pristatyti į Nacionalinę veterinarijos laboratoriją. Anot Vilniaus miesto VMVT inspektorių, produkto laikymo sąlygos nebuvo pažeistos.

Atlikus tyrimus Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje nustatyta, kad ikrai praradę savo formą, supliuškę, ikrų masėje išsiskyręs neskaidrus, tąsus, tamsiai oranžinės spalvos skystis, konsistencija minkšta, ištižusi, sklinda nemalonus žuvies kvapas, skonis stipriai apkartęs.

Iš viso buvo išplatinta 7492 vienetai nekokybiškų ikrų dėžučių, kuriais prekiauta tik „Maxima LT” tinkle. UAB „Auksinis eršketas” buvo įpareigotas išimti iš rinkos nekokybiškus raudonuosius ikrus. Prekybos centrui už pažeidimus skirta piniginė bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Nekokybiškais lašišinių žuvų grūdėtaisiais raudonaisiais ikrais nebus prekiaujama"

  1. albina

    O je…kiek ju suvalgyta…o jos nekokybiskos????
    Tai kaip galima pasitiketi prekybos tinklo prekyba….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.