Dūmos deputatas Rogozinas siūlo per specialiąją operaciją atsiimti sovietų karių palaikus iš Talino

Valstybės Dūmos deputatas Dmitrijus Rogozinas pasiūlo per specialiąją operaciją atsiimti sovietų karių, palaidotų Tenismegio kalvoje Taline, palaikus.

Tai nacionalistinio judėjimo „Tėvynė – Rusų bendruomenių kongresas” lyderis pareiškė interviu agentūrai „Rosbalt”, komentuodamas Estijos valdžios ketinimą iškelti iš miesto centro Bronzinio kareivio paminklą.

„Apskritai, aš manau, kad kai rodoma nepagarbą palaikams, galima pradėti karą, – pažymėjo D.Rogozinas. – Mums skėlė antausį artėjant šventai šventei – gegužės 9-ajai, neatsakyti į šį įžeidimą mes negalime”.

„Rusija, esant šiai situacijai, turi visą teisę imtis pačių įvairiausių priemonių – ir diplomatinio poveikio svertų ir ginkluoto įsikišimo”, – sakė jis.

Deputato nuomone, sovietų kareivių palaikų išlaisvinimo iš kapavietės Taline specialioji operacija būtų „gražus atsakas į provokacinius Estijos fašistų veiksmus”.

„Tai emocinis ir psichologinis reagavimas, laikyti jo realia grėsme negalima”, – mano Dmitrijus Klenskis, judėjimo „Naktinė sargyba”, siekiančio išsaugoti paminklą dabartinėje vietoje, valdybos narys.

Pasak jo, taip D.Rogozinas reagavo apskritai į situaciją, kai Estijos valdžia nepaiso žmonių nuomonės.

„Pastarosios viešosios nuomonės apklausos rodo, kad siūlymui perkelti paminklą ir palaikus į kitą vietą pritaria tik 38 proc. estų”, – sakė D.Klenskis interviu agentūrai BNS penktadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.