Šiaulių pasieniečiai smogė automobilių vagims

Šiaulių rinktinės pasieniečių Štabo teritorija prigrūsta įvairių markių automobilių. Visi jie, įtariama, yra vogti.

Šių automobilių sulaikymas – savaitę trukusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pareigūnų surengtos operacijos rezultatas.

Speciali VSAT priemonė vykdyta užkardant automobilių vagystes.

Kratų metu pasieniečiai sulaikė dešimt, įtariama, vogtų automobilių, kurių vertė, pirminiais duomenimis, yra pusė milijono litų.

Praėjusį penktadienį, balandžio 13 d., Šiaulių rinktinės pasieniečiai kelyje Joniškis – Šiauliai, ties Meškuičių kaimu, sulaikė 39 – erių metų Lietuvos piliečio vairuojamą automobilį „Audi A4”. VSAT pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad šis 2005 m. pagamintas automobilis yra vogtas ir ieškomas Latvijos teisėsaugininkų.

Tęsdami pradėtą tyrimą, pasieniečiai, pasitelkę Šiaulių bei Panevėžio policijos pareigūnus, šią savaitę atliko kratų ir poėmių seriją Kupiškyje, Joniškyje ir Panevėžyje.

Į pareigūnų rankas beveik kasdien patekdavo po kelis vogtus automobilius. Dabar Šiaulių rinktinės kieme laikinai saugomi „Mitsubishi Pajero”, „BMW”, „Mercedes Benz S 400”, „Škoda Fabia”, „Peugeot Boxer”, „Saab”, „Honda Accord”, „Mazda 3” ir „Mazda 6”. Vieną automobilį vagišiai jau buvo spėję parduoti Lietuvoje.

Tyrimo metu pasieniečiai išsiaiškino, kad visi automobiliai, išskyrus „Peugeot Boxer” ir BMW, yra vogti Latvijoje, jų šeimininkai taip pat nustatyti.

Ties Meškuičių kaimu pasieniečių sulaikytą Lietuvos pilietį Pasvalio rajono apylinkės teismas iškart leido suimti savaitei, o ketvirtadienį, balandžio 19 d., suėmimą pratęsė dar mėnesiui.

Sulaikytuoju taip pat domisi Latvijos pareigūnai. Turimomis žiniomis, jie sprendžia klausimą dėl Europos arešto orderio išdavimo.

VSAT Šiaulių rinktinėje toliau vyksta ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.