Pažeidėjų kasmet daugėja

Pernai Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas nustatė beveik pusantro tūkstančio mėgėjiškos žūklės pažeidimų.

Didžiausias Lietuvoje Klaipėdos aplinkos apsaugos departamentas prižiūri net ketvirtadalį Lietuvos teritorijos.

2006 metų veiklos ataskaitoje teigiama, kad buvo nustatytas 1491 mėgėjiškos žūklės pažeidimas. Iš jų – 196 buvo šiurkštūs žvejybos taisyklių nesilaikymai.

Pernai mėgėjiškos žūklės pažeidimų buvo nustatyta 301, o šiurkščių – 43 daugiau nei pernai.

Palyginimui Kauno regiono aplinkos apsaugos departamente pernai buvo nustatyti tik 588 mėgėjiškos žvejybos pažeidimai.

Tačiau iš jų net 196 šiurkštūs – tiek pat, kiek ir Klaipėdos regione. Kaune departamente, palyginti su 2005 metais, mėgėjiškos žūklės pažeidimų nustatyta 287 daugiau.

Šiurkščiu žvejybos taisyklių nesilaikymu laikoma žvejyba naudojant draudžiamus įrankius, buvimas su jais vandens telkinyje ar jo pakrantėje, žvejyba draudžiamose vietose arba gaudymas žuvų, kurių žvejyba uždrausta. Taip pat tokiems pažeidimams priskiriama, kai žala žuvų ištekliams įvertinama daugiau kaip 3 MGL.

Nuolatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams pagelbėjo ir neetatiniai inspektoriai. Jų pernai darbavosi 81.

Nors kasmet daugėja nustatomų mėgėjiškos žūklės pažeidimų, bet palyginti su 2005 metais – darbavosi 28 neetatiniais inspektoriais mažiau. Jie pernai išaiškino 398 žūklės taisyklių pažeidimus.

Nors prižiūrimi plotai Kauno regiono aplinkos apsaugos departamente mažesni, bet ten darbuojasi net 16 neetatiniai aplinkos apsaugos inspektorių daugiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.