Į namo sieną – krano smūgis

Įprasta statybininkų darbo diena vakar pakrypo netikėta linkme.

Antrą valandą po pietų Klaipėdos Vytauto gatvės 16-ąjį namą sudrebino smūgis – į penktojo aukšto buto sieną rėžėsi 300 kilogramų sveriantis plytų krovinys.

Silikatinės plytos turėjo būti užkeltos į šalia miesto savivaldybės Vytauto gatvėje statomą namą.

Tačiau kranas staiga tapo nevaldomas ir strėlė, su plytų kroviniu apsukusi puslankį virš pėsčiųjų galvų, rėžėsi į daugiabutį namą.

Daugiabučio siena atlaikė, bet nuo smūgio sutrupėjo keletas plytų iš krovinio.

Paaiškėjo, kad maždaug 25 metrų aukštyje esančioje krano kabinoje kranininkas neteko sąmonės.

Namą statančios bendrovės „Statversas” darbininkai iškvietė greitąją pagalbą ir priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.

Jau spėjęs atsigauti „Šiaulių kranų” kranininkas 48 metų Kazimieras Meškys pas jį užlipusiam gelbėtojui aiškino, kad jaučiasi normaliai ir galįs nulipti pats. Tačiau medikai nepritarė šiai idėjai.

Buvo iškviestas kitas kranas, galintis krepšį iškelti į 30 metrų aukštį. Šiam atvykus, kilo didelis žmonių susidomėjimas.

Ne tik aplinkinių daugiabučių, bet ir savivaldybės langai buvo pilni smalsių veidų, kai kurie atsidarę langus fotografavo ir filmavo.

„Tai pirmas kartas per 30 metų, kai tenka gelbėti blogai pasijutusį kranininką tokiame dideliame aukštyje”, – aiškino Klaipėdos miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 2-osios komandos viršininkas Jonas Bataitis.

Po 20 minučių krepšys su nelaimėliu buvo nuleistas. Šypsodamasis K.Meškys pats įlipo į greitosios pagalbos automobilį.

Nuo vyriškio alkoholiu netvoskė, bet šis prisipažino nelaimės išvakarėse vaišinęsis. Anksčiau K.Meškys ir epilepsijos priepuolių nebuvo patyręs.

„Žmogus tikino, kad kurį laiką buvo praradęs sąmonę ir negalįs prisiminti, kaip viskas įvyko. Jis kalbėjo rišliai ir yra sąmoningas”, – teigė Klaipėdos miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacijų vadovas Arūnas Kalvaitis.

Pasibaigus gelbėjimo operacijai, statybininkai daugiabutį namą taranavusį plytų krovinį perkėlė į statybų aikštelę ir vėl ėmėsi darbo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.