Romoje iškils Luvro konkurentas

Romos valdžia paskelbė planuojanti statyti didžiulį muziejų kvartalą, Didįjį Kapitolijų, kuris pagal dydį ir prabangą taps rimtu Paryžiaus Luvro konkurentu. Italijos sostinės meras Valteris Veltronis (Walter Veltroni) taip ir pavadino šį projektą – „naujasis Luvras”, skelbia naujienų agentūra ANSA.

Kvartalo plotas sieks 61 tūkst. kvadratinių metrų (Luvro plotas – 70 tūkst. kv. m). Jo branduoliu taps Kapitolijaus muziejai. Į vieną iš pastatų, kuriame šiuo metu šeimininkauja valstybės tarnautojai, bus perkelta didžiulė kolekcija iš Romos civilizacijos muziejaus, šiuo metu įsikūrusio atokiame sostinės rajone. Į „naująjį Luvrą” bus įtrauktas ir Imperatorių forumų muziejus (jo oficialus atidarymas numatytas 2007 m. spalį). „Palazzo Rivaldi”, rūmai, esantys šalia Forumo, taip pat bus pertvarkyti į muziejų, čia daugiausia bus eksponuojamos antikinės skulptūros.

Didysis Kapitolijus suteiks unikalią galimybę turistams išvysti tūkstančius eksponatų, kurie negalėjo būti parodyti plačiai visuomenei dėl parodų salių trūkumo. Romos valdžia įsitikinusi, kad projekto laukia didžiulė sėkmė: turistų, trokštančių pasigėrėti antikiniais lobiais, skaičius auga sulig kiekvienais metais. Vien tik Romos forumą 2006 metais aplankė per tris milijonus turistų. Tokius duomenis skelbia agentūra „France Presse”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.