Vilniuje atidaryta pirmoji Europoje „Visa“ mokėjimo kortelių paroda

Šiandien Lietuvos banko muziejuje, Vilniuje, atidaryta pirmoji Europoje mokėjimo kortelių „Visa” paroda, kurioje eksponuojamos septynių Lietuvos bankų, „Visa” sistemos narių – DnB NORD, „Hansabanko”, „Parex”, SAMPO, SEB Vilniaus banko, banko „Snoras” ir Šiaulių banko – išduotos „Visa” mokėjimo kortelės.

Iš viso parodoje eksponuojama 60 „Visa” debetinių, kreditinių, pomėgio bei kartu su partneriais išleistų mokėjimo kortelių, kurios išsiskiria savo dizainu, idėja, simbolika, istorine reikšme. Specialiai iš Londono parodai atvežtos mini, bekontaktė, šviečianti, grojanti, medžiaginės faktūros paviršiaus bei kitos išskirtinio dizaino „Visa” mokėjimo kortelės.

„Idėja organizuoti šią unikalią parodą Lietuvoje kilo neatsitiktinai. Šiemet sukanka lygiai penkiolika metų, kai mūsų organizacija pradėjo veiklą Lietuvoje. Per šiuos metus šalies bankai, „Visa” sistemos nariai, savo klientams pasiūlė ne tik debetinių ir kreditinių kortelių, kurios suteikia galimybę atsiskaityti įvairiose situacijose, bet ir asmens gyvenimo būdą atsispindinčių pomėgio kortelių. Šiuo metu šalies bankai intensyviai diegia lustines technologijas, kurios garantuoja beprecedentinį mokėjimo kortelių saugumą”, – sakė „Visa Europe” vadovas Šiaurės Europos regionui Sven Estwall.

Pasak jo, palyginus su Vakarų Europos šalimis, Lietuvos mokėjimo kortelių rinka vystėsi labai sparčiai. „Šalies finansinis sektorius ne tik spėjo pasivyti Vakarų Europos šalis, bet šiuo metu kai kuriais mokėjimo kortelių rodikliais net jas lenkia. Pavyzdžiui, pagal išlaidų „Visa” mokėjimo kortelėmis prekybos vietose augimo tempus Lietuva užima antrą vietą Europoje”, – sakė S. Estwall.

Lietuvos bankų, „Visa” sistemos narių, š.m. kovo mėn. pabaigos duomenimis, šalyje iš viso išduota 2,6 mln. „Visa” kortelių.

Parodoje dalyvaujantis DnB NORD bankas kartu su kitomis parodai pateikė krepšiniui skirtas mokėjimo korteles, įamžinančias iškiliausias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pergalių akimirkas. Tai pirmosios Lietuvoje pomėgio bei vienintelės Lietuvoje šiai sporto šakai skirtos „Visa” mokėjimo kortelės.

„Hansabankas” parodos lankytojus nudžiugins specialiai automobilių gerbėjams sukurtomis kreditinėmis kortelėmis su „Citroen”, „Jaguar”, „Renault” ir „Subaru” prekės ženklais. Šios išskirtinės „Hansabanko” kortelės – ne tik saugi atsiskaitymo priemonė, bet ir galimybė žmogui pabrėžti savo individualumą bei pomėgius.

„Parex” banko kortelių kolekciją puošia išskirtinio dizaino skaidrios kortelės „Visa Classic” ir virtualioji kortelė „Visa”. Pastaroji yra pirmoji išduota ir atsiskaitymams internete skirta kortelė Lietuvoje.

SEB Vilniaus bankas parodai pateikė pirmąsias Lietuvoje išleistas „Visa” korteles. Tai 1993 metais išduota pirmoji kreditinė „Visa” kortelė bei 1994 m. išduota pirmoji įmonėms skirta „Visa Business” kortelė.

Bankas „Snoras” parodoje eksponuoja vieninteles Lietuvoje mokėjimo korteles su atspausdinta kortelės savininko nuotrauka. Tokiu būdu ženkliai sumažėja galimybė neteisėtai pasinaudoti kortele, nes ja atsiskaitant prekybos vietose kliento tapatybė yra patvirtinama ne tik parašu, bet ir nuotrauka.

Viena iš Šiaulių banko eksponuojamų kortelių – naujausia šio banko, š.m. kovo 26 d., išduota „Visa” kortelė su draudimu nuo nelaimingų atsitikimų ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Tokį draudimą „Visa Electron” kortelės turėtojams siūlo tik Šiaulių bankas.

Parodoje savo išduotas „Visa” korteles eksponuoja ir naujausias „Visa” sistemos narys Lietuvoje – SAMPO bankas, „Visa” korteles pradėjęs leisti tik nuo šių metų pradžios. Jis tapo septintuoju „Visa” korteles šalyje išduodančiu banku. Bankas pirmasis šalyje pradėjo leisti „Visa Classic” debetines korteles, pakeičiančias „Visa Electron” kortelių šeimą.

„Visa” mokėjimo kortelių paroda Vilniuje, Lietuvos banko muziejuje, veiks iki š.m. gegužės 3 dienos. Vėliau ši paroda keliaus po kitus didžiuosius šalies miestus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.