Panevėžio leidyklą garsina meno knygos

Panevėžyje įsikūrusios agentūros „Amalkeros leidyba” direktorius Alvydas Ivoškus pripažįsta, jog iki tapo žinoma ne vien Panevėžyje, Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, jo vadovaujamai agentūrai reikėjo penkerių metų įdirbio.

Devynerius metus gyvuojančiai „Amalkeros leidybai”, anksčiau ieškojusiai užsakovų, pastaruosius ketverius metus to daryti nebereikia – pageidaujantieji dizaino, reklamos bei leidybos paslaugų šią agentūrą susiranda patys.

„Amalkeros leidybos” gyvavimo pradžioje dirbo pora žmonių, agentūra veikė vien Panevėžyje. Šiuo metu ji išsiplėtė iki trylikos darbuotojų, filialą įsteigė ir Šiauliuose. Pasak direktoriaus, viena verslo sėkmę lėmusių priežasčių – kad nuo pat gyvavimo pradžios jo vadovaujamoje agentūroje įsidarbino žmonės, jau turintys laikraščio leidybos patirties. Viename Panevėžio dienraščių komercijos direktoriumi dirbo ir jis pats. „Tuomet ir pamaniau: kam dirbti vien laikraščiui, jei galima apimti ir kitas leidybos sritis? Tokia mūsų darbo pradžia”, – LŽ sakė A.Ivoškus.

Pasak „Amalkeros leidybos” vadovo, tuomet, kai kūrėsi jo vadovaujama agentūra, leidybos paslaugas Panevėžyje teikė vien Panevėžio ir „Nevėžio” spaustuvės. Tai buvo gamybos įmonės, atliekančios techninius darbus, o dizaino paslaugų neteikė. „Amalkeros leidyba” nutarė pasiūlyti visa tai, ką reikia padaryti iki produktui patenkant į spaustuvę. Imta kurti užsakovams reikalingą reklaminę ir informacinę medžiagą, t.y. vizitines korteles, įvairiausius bukletus, plakatus, galop prieita iki storų reprezentacinių knygų. Be to, kuriamos lauko reklamos, verslo dovanos, rašomi reklaminiai straipsniai į įvairias žiniasklaidos priemones.

Kreipiasi menininkai

Pasak Ivoškaus, agentūra, iš pradžių ėmusis kurti viršelius knygoms, ilgainiui specializavosi leisti meno knygas. Išleista nemažai Panevėžio fotomenininkų albumų. Agentūra didžiuojasi išleidusi subtilia kūryba garsėjančio fotomenininko Stanislovo Žvirgždo fotografijų albumą. Pastaruoju metu į „Amalkeros leidybą” kreipiasi nemažai poetų, įvairiausių metraštininkų ir patiki jai savo darbų leidybą.

„Amalkeros leidyba” pagarsėjo porą metų vykdomu netradiciniu projektu. Agentūros darbuotojams pasiūlius įvairios šalies įmonės jiems patiki leisti firminius Kalėdų atvirukus su Panevėžio moksleivių piešiniais.

Ivoškus teigia, jog šią idėją jam pasufleravo „Unicef” leidžiami atvirukai su vaikų kūriniais. Dalis už parduodamus atvirukus surenkamų pinigų skiriama remti vaikams. „Pagalvojome taip: mes gelbstime pasaulio vaikus, kai tuo metu galėtume atkreipti dėmesį į savo bendruomenės mažuosius narius. Tuomet pasiūlėme mokykloms bei verslininkams bendradarbiauti su mumis. Ši mintis visiems patiko ir štai jau porą metų ji sėkmingai gyvuoja”, – džiaugėsi Ivoškus. Pasak jo, tai išties sėkmingas projektas: ne tik Panevėžio vaikams leido pasijusti reikšmingiems, bet ir pačiai agentūrai padėjo pasireklamuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.