VDU Didžiojoje auloje – prancūzų muzikos vakaras

Balandžio 24 d., antradienį, 18 val. Didžiosios aulos muzikos draugija ir Kamerinės muzikos rėmimo fondas kviečia į „Prancūzų muzikos vakarą” Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7).

Trio – Justė Gelgotaitė (obojus), Žilvinas Smalys (fagotas) ir Indrė Baikštytė (fortepijonas) – pirmą kartą Lietuvoje atliks prancūzų kompozitorių Fran?ois Devienne (1759-1803) ir Francis Poulenc (1899-1963) kūrinius: „Sonata fagotui ir basso continuo B-dur” ir „Trio fortepijonui, obojui ir fagotui”. Koncerto programoje taip pat skambės šiuolaikinių prancūzų kompozitorių – Marc-André Dalbavie, Fran?ois Devienne, André Jolivet, Philippe Hersant ir Camille Saint-Saens – muzika. Vakarą ves muzikologė Alina Ramanauskienė.

Justė Gelgotaitė (g. 1981) – M. K. Čiurlionio menų gimnazijos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, keliskart respublikinio Juozo Pakalnio konkurso laureatė, studijavo Lyono (Prancūzija) konservatorijoje pas garsų obojaus profesorių J. L. Capezzali. Šiuo metu J. Gelgotaitė groja Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre, yra Kristupo medinių pučiamųjų kvinteto narė, bendradarbiauja su Vilniaus festivalio orkestru, ansambliais „Gaida”, „Muzika Humana”, „Kamerata Klaipėda” ir kt.

Žilvinas Smalys (g. 1980) studijavo Lietuvoje, Utrechto (Olandija) aukštojoje menų mokykloje, Guildhallo muzikos ir dramos institute (Didžioji Britanija). Šiuo metu yra Ciuricho (Šveicarija) konservatorijos profesoriaus P. Gallois solo klasės studentas. Ž. Smalys yra dviejų respublikinių ir tarptautinio E. Mravinskio vardo konkurso Sankt-Peterburge (Rusija) laureatas, fondo Yamaha Music Foundation of Europe konkurso diplomantas. Nuo 1999 m. jis groja Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestre, nuo 2001 m. – Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre, yra Vilniaus fagotų kvarteto bei Kristupo pučiamųjų kvinteto narys, dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose, talkina įrašuose.

Indrė Baikštytė (g. 1979) – Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Berlyno menų universiteto (Vokietija) absolventė. I. Baikštytė yra daugybės Lietuvos ir tarptautinių konkursų Kanadoje, Rumunijoje, Ukrainoje ir kt. šalyse nugalėtoja ir laureatė. Pianistė groja su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais, bendradarbiauja su lietuvių bei užsienio šalių instrumentininkais ir vokalistais, yra fortepijonų trio „FortVio” narė, dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje.

Bilietai parduodami Kauno valstybinio muzikinio teatro kasoje 11-18 val., išskyrus pirmadienius, tel.: 200 933, 228 784 ir 1 val. prieš koncertą VDU Didžiojoje auloje. Bilieto kaina – 10, 15 Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.