Atidaryta Prancūzų teisės mokykla

Po trejų metų pertraukos Vilniaus universiteto Teisės fakultete duris atvėrė antroji Prancūzų teisės mokykla.
Vilniaus universiteto Teisės fakultetas ir Paryžiaus X-Nantero universiteto Teisės fakultetas, remiant Prancūzijos Respublikos Ambasadai Lietuvoje, Lietuvos teisininkus subūrė į dviejų metų trukmės studijas. Čia buvo priimami ne žemesnio kaip antro kurso teisės studijų programų studentai, taip pat teisės studijų programų absolventai ir praktikai.

Siekiama, kad per keturis semestrus jie įgautų tiek teorinių, tiek ir praktinių žinių apie Prancūzijos teisinę sistemą, sustiprintų prancūzų – Europos institucijų darbinės kalbos – žinias. Mokyklos programoje – paskaitų ciklai prancūzų privatinės, viešosios ir tarptautinės bei Bendrijos teisės srityse. Paskaitas prancūzų kalba skaitys ir rašto darbus tikrins Paryžiaus X-Nantero Universiteto dėstytojai.

Prancūzų teisės mokyklos programos absolventai, teigiamai išlaikę tris ketvirtadalius visų dalykų, gaus dviejų universitetų dekanų pasirašytus pažymėjimus. Tai nėra oficialus diplomas, tačiau teisininkams-praktikams jis taps savotiška rekomendacija, o VU Teisės fakulteto studentams dar ir bus užskaityti 6 pasirenkamųjų dalykų kreditai.

Prancūzijos teisės mokykla pirmą kartą duris atvėrė 2003 metais. Jos atsiradimą paskatino noras inicijuoti, vykdyti ir plėtoti akademinius mainus bei bendrus mokslo ir kitus projektus su Prancūzijos aukštojo mokslo ir studijų institucijomis, plėtoti studentų mainus. Prancūzijos teisės mokykla – viena iš keturių mokyklų-centrų, veikiančių Teisės fakultete kaip papildomos programos, norintiems gilinti žinias užsienio valstybių teisės srity.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.