10 priesakų nenorintiems senti

Kiekvienam žmogui kada nors iškyla klausimas – kaip išsaugoti jaunystę? Tarptautinė gydytojų, psichologų ir dietologų grupė rado atsakymą. Jie surašė „dešimt priesakų” – jaunystės receptų, kurie sudaro sveiko gyvenimo būdo pagrindą. Jų laikydamiesi sugebėsime pratęsti ir padaryti malonesnį savo egzistavimą Žemėje.

1 priesakas: nepersivalgykite! Vietoje įprastų 2500 kalorijų pasitenkinkite 1500. Taip išvalysite savo ląsteles ir palaikysite jų aktyvumą. Ląstelės greičiau atsinaujins, organizmas taps atsparesnis ligoms.

2 priesakas: valgiaraštis turi atitikti jūsų amžių. Pirmosios raukšlės trisdešimtmetėms moterims atsiras vėliau, jeigu jos reguliariai valgys kepenų ir riešutų. Vyresniems nei keturiasdešimties žmonėms naudingas betakarotinas. Sulaukus 50 metų, kalcis palaiko kaulų, o magnis – širdies formą. Vyrams per keturiasdešimt būtinas selenas, kurio yra sūryje ir inkstuose. Selenas padeda šalinti stresą. Vyresni nei penkiasdešimties žmonės, maitindamiesi žuvimis, apsaugos širdį ir kraujagysles.

3 priesakas: darbas yra svarbus sveiko gyvenimo būdo elementas. Bandykite susirasti jums tinkantį darbą. Sociologai mano, jog kai kurios profesijos padeda išsaugoti jaunystę. Tai – dirigento, filosofo, dailininko ir dvasininko profesijos.

4 priesakas: susiraskite porą. Meilė ir švelnumas – geriausia priemonė prieš senatvę. Kai žmogus įsimylėjęs, jo organizme išsiskiria laimės hormono – endorfino. Jis stiprina imuninę sistemą.

5 priesakas: apie viską turėkite savo nuomonę. Sąmoningai gyvenantį žmogų kur kas rečiau nei pasyviai plaukiantį palei srovę apima depresija, prislėgta nuotaika.

6 priesakas: judėkite. Net ir aštuonios mankštos ar sporto minutės per dieną pailgina gyvenimą. Judant atlaisvinami augimo hormonai, kurių po trisdešimties metų vis mažiau išsiskiria.

7 priesakas: miegokite vėsiame kambaryje. Įrodyta: kas miega 17-18 laipsnių temperatūros kambaryje, ilgiau išlieka jaunas. Organizmo medžiagų apykaita bei dėl amžiaus atsirandantys ypatumai priklauso ir nuo aplinkos temperatūros.

8 priesakas: kartkartėmis palepinkite save. Kai kada nekreipkite dėmesio į rekomenduojamą sveiką gyvenimo būdą ir pasimėgaukite gardžiu kąsneliu.

9 priesakas: nereikėtų visada savyje slopinti pykčio. Tas, kuris nuolat sau priekaištauja, užuot papasakojęs, kas jį liūdina ar net pasiginčijęs, pasikeitęs nuomonėmis su kitais žmonėmis, dažniau serga įvairiomis ligomis, taip pat ir piktybiniais augliais.

10 priesakas: treniruokite galvos smegenis. Kartkartėmis spręskite kryžiažodžius, žaiskite mąstymo reikalaujančius kolektyvinius žaidimus, mokykitės užsienio kalbų. Atlikdami sudėties veiksmus, nesinaudokite skaičiuotuvais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.