Seneliams – dienos globa

Klaipėdoje ketinama įsteigti vadinamąjį senelių darželį – dienos slaugos centrą senyviems žmonėms.

Jau per šiuos metus jis bus įkurtas Taikos prospekte, uostamiesčio Pirminės sveikatos priežiūros centro pirmajame aukšte, kur anksčiau veikė pediatrijos skyrius.

Šios patalpos panaudos sutartimi perduotos Socialinės paramos centrui, kuris ir organizuos dienos globą garbaus amžiaus žmonėms.

Nuolatinė statybos komisija vakar davė leidimą pradėti kapitalinį patalpų remontą.

Jį baigti numatyta iki liepos 31 dienos. Remontas kainuos apie 500 tūkst. litų.

Suremontuotose patalpose įsikurs ne tik senelių dienos globos centras, bet ir persikels Socialinės paramos centro padalinys, šiuo metu veikiantis Liepų g. 15.

Tačiau Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė teigė, kad toks senelių dienos slaugos centras pradės veikti tik kitų metų pradžioje.

„Šiųmečiame miesto biudžete nenumatytas finansavimas nei paslaugai, nei darbuotojų darbo užmokesčiui”, – teigė D.Stankaitienė.

Pradėjusiame veikti dienos slaugos centre kasdien galės lankytis 20 senolių. Juos prižiūrės apie 10 darbuotojų.

„Šeimos, kurios norėtų, kad jų senyviems artimiesiems būtų teikiama tokia paslauga, turėtų mums pateikti preliminarų prašymą. Taip išsiaiškinsime, koks tokios paslaugos poreikis. Pavyzdžiui, Klaipėdos rajone steigiami du tokie centrai po 50 vietų. Todėl manome, kad ir uostamiestyje 20 vietų gali nepakakti”, – sakė D.Stankaitienė.

Tačiau tokia paslauga bus teikiama tik neįgaliems žmonėms ir 75 metų bei vyresniems žmonėms, kurie namuose dėl sveikatos būklės negali būti vieni.

Centre juos prižiūrės socialiniai darbuotojai, prireikus bus teikiama medicinos pagalba, senoliams bus organizuojami įvairūs užsiėmimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.