Šaunus lietuvių startas Europos kroso čempionate

Sekmadienį Portugalijoje prasidėjo Europos automobilių kroso 2007 metų čempionatas. Pirmajame čempionato etape šauniai pasirodė visi trys Lietuvos garbę ginantys sportininkai.

Didžiausią galingumą išvystančių automobilių klasėje (vadinamame D1 divizionu) kartu su kitais pripažintais Senojo žemyno automobilių kroso grandais šiemet varžosi net trys Lietuvos atstovai – Paulius Pleskovas, Nerijus Naujokaitis bei į didįjį sportą vėl sugrįžęs 1999 metų Europos kroso čempionas Aurelijus Simaška.

KASK „Stigma” komandos sportininkas A.Simaška, pirmąkart į kroso trasas išvairavęs kultinį ralio automobilį „Mitsubishi Lancer Evo VIII”, finalinį važiavimą tarp 16 sportininkų baigė antras ir į sąskaitą įsirašė pirmuosius 17 įskaitinių taškų. Jis tik 4 sekundes pralaimėjo šio etapo nugalėtoju tapusiam rusui Aleksejui Kvašninui su „Renault Clio Turbo”.

Gana sėkmingas pasirodymas pirmajame etape teikia vilčių, kad Aurelijui iš tiesų gali pavykti pakartoti 1999 metų pasiekimą. Juolab kad ir pats sportininkas, prieš išvykdamas į Portugaliją, neslėpė grįžtąs į Europos kroso trasas kautis tik dėl vietos ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Trečias finišo liniją su „Volkswagen Golf Turbo 4×4” kirto Šakių TSK klubo sportininkas N.Naujokaitis. Ketvirtas liko klaipėdietis P.Pleskovas, kaip ir pernai vairuojantis tą patį, tik gerokai patobulintą „Ford Puma Turbo”. Beje, Paulius nuo Nerijaus atsiliko mažiau nei puse sekundės.

Po pirmojo etapo N.Naujokaičio sąskaitoje 15, o P.Pleskovo – 13 taškų.

Po finišo A.Simaška viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus” sakė, kad rezultatai galėjo būti dar geresni, jei ne apmaudi sportininko iš Čekijos Ladislavo Brožeko klaida. Mat jo vairuojamas „Ford Focus Turbo”, įveikęs vos du finalinio važiavimo ratus, po kontakto su varžovu apvirto aukštyn ratais ir užtvėrė visą trasą. Tad varžybų organizatoriai buvo priversti iš naujo surengti finalinį važiavimą.

N.Naujokaitis jį pradėjo iš trečiosios pozicijos, A.Simaška – iš ketvirtosios, o P.Pleskovas – iš šeštosios. A.Simaškai teko ilgokai pavargti, kol aplenkė itin azartiškai važiavusį tautietį N.Naujokaitį, o paskui – dar vieną varžovą.

Tačiau pavyti Rusijos atstovą A.Kvašniną A.Simaškai jau nebeužteko laiko.

Patys sportininkai savo pasirodymą varžybose vertina teigiamai. Anot jų, tai buvo gera proga patikrinti kovinę parengtį, įvertinti varžovų pajėgumą bei pasirinkti tolimesnių varžybų strategiją.

Europos automobilių kroso čempionato antrojo etapo varžybos ateinantį sekmadienį, balandžio 22 dieną, vėl vyks Portugalijoje, tik kitoje – De Foz Coa – trasoje. Tad Lietuvos sportininkai ir aptarnaujantieji mechanikai liko šioje šalyje, kur iki varžybų likusį laiką išnaudos treniruotėms bei technikos parengimui antrojo etapo batalijoms.

Iš viso šių metų čempionato kalendoriuje yra net 12 etapų.

Beje, Lietuvos automobilių sporto aistruoliai turės dvi puikias progas stebėti pajėgiausių Europos kroso meistrų lenktynes. Trečiasis etapas vyks gegužės pabaigoje kaimyninėje Latvijoje (Bauskės trasoje), o ketvirtojo etapo batalijos (kaip ir pernai) vėl bus surengtos birželio 1-3 dienomis šalia Plungės esančioje „Žemaitijos” trasoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.