Latviai rinks sėkmingiausiai Lietuvos rinkoje dirbančias savo įmones

Birželį bus apdovanotos sėkmingiausiai Lietuvos rinkoje dirbančios Latvijos įmonės. Apdovanojimus organizuoja Latvijos įmonių rūmai, kurie vienija 30 Lietuvoje veikiančių Latvijos bendrovių.

Latvijos įmonės bus apdovanotos už sparčiausią raidą, didžiausias investicijas, investicijas Lietuvos regionuose ir kitose nominacijose. Taip pat bus apdovanota ir viena Lietuvos įmonė už geriausią bendradarbiavimą su Latvija.

Išrinktai geriausiai Latvijos verslo bendrovei bus įteiktas metų apdovanojimas – auksinis „Nameisio žiedas”, kuris užsienyje gyvenantiems latviams simbolizuoja susitelkimą, drąsą, pasitikėjimą, sugebėjimą pasiekti tikslą.

Kaip trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Latvijos ambasadorius Lietuvoje Hardijas Baumanis, rengti tokius apdovanojimus paskatino nuolat intensyvėjantis ekonominis abiejų šalių bendradarbiavimas.

Statistikos departamento duomenimis, 2006 metais Lietuva į Latviją eksportavo produkcijos už 4,313 mlrd. litų, o importas iš šios šalies sudarė 2,542 mlrd. litų.

„Lietuva patenka į daugiausiai Latvijoje investuojančių valstybių dešimtuką. Artimiausiu metu į Lietuvą ateis keli stambūs latvių investuotojai – įmonės „Lattelecom” antrinė bendrovė „Citrus Solution” ir kiti. Man atrodo, kad kartais Latvijos įmonės šalį reprezentuoja net geriau nei ambasada”, – sakė H. Baumanis.

Latvijos įmonių rūmų valdybos pirmininkas, bendrovės „BTA draudimas” generalinis direktorius Arnis Zekundė akcentavo, kad kaimyninių rinkų bendradarbiavime svarbiausi tikslai – ne rinkos pasidalinimas, tačiau abipusis investicijų skatinimas, verslo plėtra, darbo vietų kūrimas ir verslo kultūros mainai. „Didėjant konkurencijai, laimi ir rinka, ir vartotojai”, – pažymėjo jis.

Latvijos įmonių rūmų apdovanojimai vyks birželio 7 d. Pretendentus į apdovanojimus įmonės, savivaldybės, kitos valstybinės institucijos gali siūlyti iki gegužės 15 dienos.

Analogiškus apdovanojimus rengia ir Latvijoje veikiantys Lietuvos prekybos rūmai. Latvijos įmonių rūmai yra pirmoji organizacija, vienijanti ne gimtojoje šalyje dirbančias Latvijos įmones.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.