Daugiau nei pusė pakaunės mokinių patiria smurtą arba patys smurtauja

Daugiau nei pusė pakaunės mokinių patiria smurtą arba patys smurtauja. Tai rodo tyrimas, kuris atliktas Kauno rajone, 14-koje švietimo įstaigų. Buvo apklausti 6-11 klasių moksleiviai, nes būtent šiose amžiaus grupėse, anot specialistų, dažniausiai pasireiškia agresyvus elgesys.

Anot Kauno rajono švietimo centro pedagoginės psichologinės tarnybos vadovo Daliaus Balčiūno, tyrimo rezultatai rodo, jog agresijos bei patyčių apraiškų mokykloje daugėja.

„Tyrimas parodė, kad 60 proc. apklaustų mokinių dalyvauja patyčiose ir smurto atvejuose. Dalyvavimas yra toks, kad vieni mokiniai patiria patyčias, kiti jas vykdo”, – sakė D.Balčiūnas.

Kauno rajono savivaldybėje surengtos konferencijos ,,Patyčios mokykloje: dabartinė situacija, ją įtakojantys veiksniai, prevencijos perspektyva” metu susirinkę specialistai kalbėjo ne tik apie agresijos apraiškas mokyklose, bet ir prevenciją, kuri, anot Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Zitos Jankauskaitės, švietimo įstaigose vykdoma ištisus metus.

„Ta smurto prevencija įvairiais renginiais, piešiniais, rašiniais, laiškų rašymu vienas kitam vyksta ištisus metus. Su vaikais visose mokyklose dirba ir psichologai, ir socialiniai pedagogai”, – sakė Z. Jankauskaitė.

Ji pripažino, jog ligšiolinė prevencija nebuvo itin veiksminga, nes, kaip parodė tyrimai, 90 procentų agresijos vaikai atsineša iš šeimos.

„Svarbu darbas su šeima, tiek pokalbiai, įtraukimas šeimos į bendrą ugdymo procesą. Dabar į mokyklas ateina tų vaikų tėvai, kurie nesmurtauja”, – sakė Z. Jankauskaitė.

Tyrimas, atskleidžiantis smurto įsišaknijimą mokinių tarpe, pakaunėje atliktas pirmą kartą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.