Sophos: brukalų nėra tik Antarktidoje

IT saugos kompanija „Sophos” paskelbė šalių, masiškai siunčiančių brukalus reitingą. Pirmoje vietoje išlieka JAV, siunčianti 19,8% visų nepageidaujamų laiškų.

Sophos pažymi, jog Kinijoje matomas nepageidaujamų laiškų srauto sumažėjimas, tačiau pastebėtas ir staigus Lenkijos šuolis į trečiąją vietą su 7,4% rodikliu, kuris nusileidžia Kinijai vos per 0,1%.

Iš pirmojo ketvirčio naujovių: pirmą kartą užfiksuoti brukalai, kurių tikslas yra įtakoti Europos kompanijų akcijų kursus. Seniau toks reiškinys buvo matomas tik JAV biržoje. Veikimo schema yra labai paprasta – nusikaltėliai mėgina sukelti dirbtinį ažiotažą dėl pigių akcijų.

Pirmasis ketvirtis taip pat pasižymi ir masiškais brukalų siuntimais SMS žinutėmis. Tačiau šie du užfiksuoti atvejai pasibaigė teismais, kuriuose el. šiukšlintojai patyrė skaudžių pralaimėjimų.

Statistika rodo, kad šiukšlės aktyviausiai keliauja iš Europos žemyno (35,1%); antroje vietoje yra Azija (33,4%), trečioje – Šiaurės Amerika (22,9%). Pietų Amerikai, Afrikai ir Australijai tenka atitinkamai 6,6%, 1,4% ir 0,6%. Sąrašą užbaigia Antarktidos žemynas, iš kurio šiukšlių niekas nesiunčia – 0,0%.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.