STT vadovo kandidatūra į VSD vadovus parlamentarams netinka

Parlamentarams netinka Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Povilo Malakausko kandidatūra į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovus.

Trečiadienį įvykusiame valdančiųjų atstovų bei opozicinių konservatorių susitikime buvo nuspręsta pritarti VSD vadovo Arvydo Pociaus atleidimui iš pareigų, tačiau prezidento Valdo Adamkaus kartą jau siūlytai P.Malakausko kandidatūrai nepritarta.

Kaip BNS patvirtino socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, STT vadovo kandidatūrai nepritarė visų susitikime dalyvavusių politinių partijų atstovai.

Valdantieji kartu su opoziciniais konservatoriais trečiadienį Vyriausybėje aptarė valstybės aktualijas, tuo tarpu susitarimo dėl bendradarbiavimo perspektyvų su socialdemokratais aptarimas paliktas ketvirtadieniui.

Kaip BNS sakė Tėvynės sąjungos frakcijos Seime seniūnė Irena Degutienė, Vyriausybėje vykusiame susitikime buvo aptarti „švietimo reformos, energetikos klausimai, daug dėmesio skirta naujos atominės elektrinės statytos klausimui, pasikeista nuomonėmis dėl Valstybės saugumo departamento”.

Tuo tarpu socialdemokratų ir konservatorių susitarimas dėl pastarųjų paramos mažumos Vyriausybei, kuriam buvo iškilusi grėsmė nutrūkti, paliktas ketvirtadieniui.

„Socialdemokratai ir konservatoriai dėl bendradarbiavimo susitarimo susitiks po prezidento metinio pranešimo”, – sakė I.Degutienė.

Prezidentas Valdas Adamkus metinį pranešimą Seime skaito ketvirtadienio rytiniame plenariniame posėdyje.

Grėsmė socialdemokratų ir konservatorių tarpusavio susitarimui, kuris pasirašytas praėjusią vasarą sudarius mažumos Vyriausybę, iškilo išsiskyrus partijų pozicijoms dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atlikto Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos tyrimo.

Po šio tyrimo, kurio išvados buvo nepalankios VSD vadovybei, departamento vadovas A.Pocius prezidentui įteikė atsistatydinimo pareiškimą. V.Adamkus teikė dekretą dėl A.Pociaus atleidimo iš pareigų, tačiau parlamentarai jam nepritarė, po to, kai VSD vadovas Seime paskelbė apie baigiamus rezonansinių bylų tyrimus.

Prezidentas Seimui buvo teikęs ir dekretą dėl P.Malakausko skyrimo į VSD vadovus, tačiau Seimui nepritarus nutarimui dėl A.Pociaus atleidimo dekretą atšaukė.

Išsiskyrus partijų pozicijoms dėl VSd vadovybės, tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės pasigirdo kalboms dėl bendradarbiavimo nutraukimo, vėliau partijų vadovybė nusprendė tartis dėl susitarimo pratęsimo.

Valdančiąją koaliciją 2006-ųjų vasarą sudarė daugumos parlamente neturinčios Socialdemokratų, Valstiečių liaudininkų, Pilietinės demokratijos partijos bei Liberalų ir centro sąjunga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "STT vadovo kandidatūra į VSD vadovus parlamentarams netinka"

  1. Šimas

    Pasimaišė valdžios kupstelis ir gausybė seimūnų suklupo. Tai ar tik Malakauskas tinka eiti saugumo vadovo pareigas,sutvarkyti,sunormalizuoti darbą šioje svarbioje įstaigoje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.