Samas metė pirštinę A.Valinskui

Tikėtina, kad muzikinių realybės šou mėgėjai sulauks mūsų šalyje dar nematyto reginio.

„Žvaigždžių fabrikais” vadinamų muzikinių projektų „Kelias į žvaigždes” ir „Dangus” prodiuseriai svarsto apie dvikovos projektą.

„Pasiūliau šią idėją, tik dar iki galo neaišku, ar pavyks ją įgyvendinti”, – dienraščiui sakė pirmojo ir antrojo „Dangaus” prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Stabdo konkurencija

„Ir pernai buvau užsiminęs apie tokį projektą, tačiau, kaip žinia, abu realybės šou kuruoja skirtingos komercinės televizijos, kurios tarpusavyje konkuruoja.

Betgi muzika – atgaiva sielai. Tai ne ta sritis, kur vertėtų konkuruoti. Galime surengti nepamirštamą šou. Mūsų muzikinis gyvenimas ir taip jau yra ganėtinai užkerpėjęs, reikia naujų idėjų, tiesiog naujo oro”, – įsitikinęs pats daugelį metų muzikanto duonos ragavęs, grupės „Bix” įkūrėjas Samas.

Muzikinio projekto „Kelias į žvaigždes” vedėjas Arūnas Valinskas patvirtino, kad sulaukė tokio konkurentų siūlymo, tačiau teigė, kad kol kas viskas kabo ore.

„Vyksta derinimo darbai, svarstomi visi „už” ir „prieš”. Geriausiu atveju šis projektas būtų įgyvendinamas rudenį. Tačiau jei šio sumanymo ir nepavyks realizuoti, nebus jokia tragedija. O jei ši dvikova ir įvyks, nemanau, kad bus kultūrinis atgimimas. Tai būtų tik dviejų žaidimų dar vienas pasižaidimas”, – mano A.Valinskas.

Prognozuoti nenori

Nei vienas, nei kitas muzikinių realybės šou prodiuseris nesiryžo prognozuoti, kas šioje dvikovoje būtų pranašesnis.

„Vertinti būtų neetiška”, – sakė A.Valinskas. S.Urbonavičiaus nuomone, abu projektai yra pakankamai skirtingi.

„Dangus” orientuotas į kūrybą. Leidžiame savo dalyviams atsiverti. O „Kelio į žvaigždes” projekte iškart suformuojama žvaigždė. Pas mus parodomas natūralus muzikanto gimimas. Ryškiai matosi skirtumas, koks jis buvo projekto pradžioje ir kaip patobulėjo realybės šou pabaigoje”, – dėstė savo mintis Samas.

Pašnekovas užsiminė, kad jų muzikiniame šou neapsieinama ir be meilės istorijų. „Juk to neišvengiame ir tikrame gyvenime, o realybės šou tokie momentai tik pagyvina”, – teigė jis.

Skiriasi publika

Dvikovos nugalėtojų nesiryžo prognozuoti ir abiejų realybės šou jaunieji žvaigždūnai, tačiau visi kaip susitarę teigė, kad tai nors ir visiškai skirtingi, tačiau lygiaverčiai projektai.

Pirmojo „Dangaus” dalyvis Jonas Čepulis mano, kad „Kelias į žvaigždes” ir „Dangus” pirmiausia skiriasi savo publika.

„Kelias į žvaigždes” daugiau orientuotas į mažiau išsilavinusius miestelių ir kaimo žmones, o „Dangus” – į intelektualų miestietį, kuris mėgsta įsigilinti į muziką ir jos naujoves. Be to, skiriasi prodiuserių sprendimai ir apskritai „dangiečių” atliekama muzika labai įvairi ir skirtinga, nėra įspausta į tam tikrus rėmus”, – sakė Jonas.

Profesionalūs dėstytojai

Antrojo projekto „Kelias į žvaigždes” nugalėtojas Merūnas Vitulskis neslėpė anksčiau manydavęs, kad „Dangus” – profesionalesnis.

„Tačiau šiemet „Kelias į žvaigždes” nustebino profesionaliais dėstytojais, kurie įnešė tam tikro solidumo. „Dangaus” pliusas, kad iš „neformato” stengiasi padaryti „formatą”, – teigė išskirtinio balso savininkas. Jis pridūrė: „Visą gyvenimą atlieku gyvą muziką, tad ši dvikova man jokių problemų nesudarytų”.

Paduodavo ant lėkštutės

„Kelias į žvaigždes” turi pranašumą, nes niekam ne paslaptis, kad juos galėjo pamatyti didesnė žiūrovų auditorija”, – mano „dangietė” Augustė Vedrickaitė.

„Jei bus vertinamas būtent tos dienos pasirodymas – šou programa, atliekama muzika, gyvumas scenoje, tuomet labai sunku pasakyti, kas taps nugalėtojais. Šansų turime tiek mes, tiek jie”, – teigė dainininkė.

Pašnekovės nuomone, abiejų muzikinių realybės šou dalyviai keliavo skirtingais keliais.

„Mes mokėmės atrasti save, daug dirbome, bandėme pačius įvairiausius muzikos stilius. O „Kelias į žvaigždes” dalyviai įrašydavo iš anksto paduodamas dainas. Tik vienas kitas stengėsi kurti pats”, – sakė A.Vedrickaitė.

Visi – lygiaverčiai

Pirmojo „Kelias į žvaigždes” projekto nugalėtojas Andrius Rimiškis mano, kad bet kuriuo atveju abiejų šou dalyviai pasirodys gerai.

„Juk į tuos projektus atrinkti talentingi, pasižymintys vokaliniais ir artistiniais sugebėjimais žmonės. Pagal gabumus visi lygiaverčiai, tačiau muzikinis realybės šou „Kelias į žvaigždes” labiau pasižymi populiarumu. Aš palaikyčiau saviškius”, – sakė A.Rimiškis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Samas metė pirštinę A.Valinskui"

  1. agne

    Puikus projektas.Manau sulauktų daug dėmesio.Man paciai būtų labai įdomu.Galbūt kelias i zvaigzdes pasizymi didesniu populiarumu,bet tai tik todėl,jog si sau stebi ir senyvo amziaus zmonės ir paaugliukai, o dangų žiūrėti malonumas jau muzikoje nusimanantiems zmonėms,kurie beje ir balsavimui neskiria tiek daug dėmesio.Tai būtų savotiska auksto meninio lygio dainininku ir greit uzgestanciu dangaus zvaigzduciu kova.Numanau, kas laimės bet kontrastas bus zymus ir pritrauks bent mano dėmesį tai tikrai.super

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.