Futbolo turnyrų maratonas Vokietijoje

Dvi Klaipėdos futbolo mokyklos komandos viešėjo Vokietijoje, kur varžėsi net keliuose turnyruose.

Parungtyniauti ir ko verti įsitikinti į Vasenbergo miestą buvo išvykę Rimanto Skersio (gimę 1992 metais) ir Vladimiro Ivanovo (gimę 1989-1990 metais) auklėtiniai.

Pagrindinės varžybos vyko įpusėjus viešnagei – turnyras didelėje futbolo aikštėje. Rungtynes sudarė vienas 25 minučių kėlinys.

16-mečiai – treti

Iki pietų kovojo vyresnieji – 16-mečiai. Klaipėdos FM auklėtiniai į vieną pogrupį pateko su vokiečių „Baesweiler”, „Dusseldorf” ir slovakų „Bradlan” komandomis.

Pirmosiose rungtynėse klaipėdiečiai įveikė „Baesweiler” vienuolikę 1:0. Pergalę lėmė Mindaugo Šiaučiulio įvartis.

Kitos rungtynės – su slovakais – baigėsi be įvarčių.

Trečiosiose Klaipėdos žaidėjai sugebėjo įveikti „Dusseldorf” ekipą – 1:0. Įvartį po 11 m baudinio įmušė Aleksandras Babachinas.

Tačiau pusfinalio barjeras mūsų ekipai buvo per aukštas – pralaimėta būsimajai nugalėtojai – vokiečių „TuS Germania” vienuolikei 0:2.

Dėl trečiosios vietos vėl teko susiremti su „Dusseldorf” bendraamžiais – 0:0. 11 m baudinius taikliau smūgiavo klaipėdiečiai – 4:1. Jiems ir atiteko trečioji taurė.

Finale „TuS Germania” 1:0 palaužė galingai atrodžiusią rumunų „U.T.A.” komandą.

14-mečiai – geriausi

Vėliau aikštėje kovojo jaunesni žaidėjai. R.Skersio auklėtiniams teko žaisti su metais vyresniais varžovais, nes pagal nuostatus šioje grupėje turėjo rungtyniauti 1991 metais gimę jaunučiai.

Nepaisant to, Klaipėdos jaunieji meistrai nejautė diskomforto. Jie savo pogrupyje pranoko tris vokiečių komandas.

Iš pradžių 1:0 buvo nugalėta „Wuppertal”. Taikliai spyrė Artiomas Drozdovas.

Po to Lietuvos atstovai nepasigailėjo „Baesweiler” vienuolikės – 4:0. Po įvartį įmušė Edgaras Žalys, Justas Vilavičius, Kirilas Vaščiukas ir Tomas Dargužas.

Paskutinėse pogrupio varžybose su „Pesch” komanda klaipėdiečius tenkino lygiosios. Tokia baigmė ir buvo užfiksuota – 2:2. Du kartus rezultatą lygino J.Vilavičius ir E.Žalys.

Kaip ir vyresnių žaidėjų, pusfinalyje laukė „TuS Germania” komanda. Klaipėdos vienuolikė sugebėjo atkeršyti vokiečiams – 1:0. Pergalingą įvartį įmušė Karolis Atutis.

Finale Klaipėdos FM laukė rumunų „U.T.A.”. Daug augalotesni ir fiziškai stipresni varžovai visą laiką turėjo iniciatyvą, tačiau įvarčio nesugebėjo įmušti. Klaipėdiečiai dantis sukandę gynėsi ir laukė 11 m baudinių. Jiems tai pavyko – 0:0.

Smūgiuodami nuo 11 m žymės šaltesnių nervų buvo lietuviai – 4:1.

Įdomu pastebėti, kad smūgiuojant baudinius abiejų mūsų komandų vartus sėkmingai gynė žaidėjas K.Atutis (jis galėjo žaisti ir už vyresnius).

Be to, K.Atutis įmušė baudinį. Taip pat taikliai smūgiavo Vismantas Skersys, Tomas Dargužas ir Justas Vilavičius.

Rumunai, per visą turnyrą nepraleidę nė vieno įvarčio, turėjo tenkintis antrąja vieta.

Varžybos salėje

Pirmąją viešnagės dieną vokiečiai surengė salės futbolo turnyrus, kuriose varžėsi lietuviai, vokiečiai, rumunai ir slovakai. Keturios komandos tarp savęs susitiko po du kartus (rungtynių trukmė 10 min.)

Vyresnių žaidėjų varžybose V. Ivanovo auklėtiniai užėmė antrąją vietą. Pranašiausi buvo slovakai – 12 taškų, lietuviai, vokiečiai ir rumunai surinko po 6 taškus. Įvarčių skirtumas lėmė klaipėdiečiams antrąją vietą.

Jaunesnių futbolininkų turnyre irgi žaidė tų pačių šalių atstovai. Klaipėdos FM užėmė trečiąją vietą. Mūsų berniukai net ketverias rungtynes sužaidė lygiosiomis, o dvejas pralaimėjo.

Žaibo turnyre

Prieš išvykstant namo 1992 metais gimę jaunučiai dar kartą tapo žaibo turnyro (vienas 15 minučių kėlinys) prizininkais didelėje aikštėje.

Lietuviai du kartus po 0:1 pralaimėjo rumunams, du kartus po 1:0 įveikė slovakus ir du kartus – 1:0 ir 2:0 – palaužė vokiečius.

Pirmi buvo rumunai, antri – klaipėdiečiai.

Atvyko H.Gracholskis

Pas jaunuosius klaipėdiečius atvyko buvęs Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtinis, „Atlanto” komandos žaidėjas Haroldas Gracholskis. Jis nuo rudens studijuoja vienoje iš prestižiškiausių pasaulyje Kelno kūno kultūros akademijoje.

Net tris valandas jaunieji žaidėjai smalsiai klausėsi, kaip sekasi Haroldui, apie jo mokslus Vokietijoje, apie tai, kaip sekasi žaisti ketvirtoje šios šalies lygoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Futbolo turnyrų maratonas Vokietijoje"

  1. ;DD

    J. Vilavičius ir T. Dargužas velniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.