Klaipėdos koncertų salė jau turi mecenatą

Vakar savivaldybėje Klaipėdos koncertų salė pasirašė ilgalaikę paramos sutartį su bendrove „Limarko laivininkystės kompanija”, kuri tapo pagrindine šios uostamiesčio koncertinės įstaigos mecenate artimiausiems trejiems metams.

Balandį Klaipėdos koncertų salė įžengė į trečiuosius savo veiklos metus. „Mes džiaugiamės jos veikla – kasmet vis geresne – pas mus atvažiuoja vis daugiau garsių muzikos atlikėjų”, – džiaugėsi Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Per dvejus metus Klaipėdos koncertų salė surengė daugiau kaip 160 koncertų, kasmet organizuoja keturis tarptautinius festivalius. Jos renginiuose jau apsilankė apie 100 tūkstančių muzikos gerbėjų. Iš veiklos gauta 500 tūkst. litų pajamų – tai ketvirtis šios koncertinės įstaigos veiklai skiriamų lėšų.

Jos veiklą iki 70 procentų dotuoja miesto savivaldybė. Be to, šiemet ji gavo projektinę 53 tūkst. litų paramą iš Klaipėdos apskrities, Kultūros ministerijos, Kultūros ir sporto rėmimo fondo. Dar pati šiek tiek užsidirba iš parduodamų bilietų į renginius. Tačiau to nepakanka, nes poreikis dar didesnis. Kaip teigė Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė, profesionalus menas gali vystytis tik ten, kur yra palaikomas – valstybės, miesto ir kitų rėmėjų dėka. „Be jų paramos mes niekaip neįstengtume pasikviesti aukščiausio lygio muzikos atlikėjų, o juk dabar turime visas sąlygas juos priimti”, – sakė direktorė.

„Klaipėdos koncertų salė svarbi ne tik miestui, bet ir visai Vakarų Lietuvai. Tikimės, kad mūsų finansinė parama prisidės prie jos kūrybinės veiklos ir profesionaliosios muzikos sklaidos šiame regione, kad mūsų partnerystė leis įgyvendinti daug įdomių meno projektų. Nors dirbame pasaulinėse rinkose, tačiau visada buvome ir esame savo šalies patriotai, todėl nuoširdžiai džiaugiamės galėdami įnešti savo indėlį į Klaipėdos ir Vakarų Lietuvos kultūrą”, – pabrėžė bendrovės „Limarko laivininkystės kompanija” prezidentas Vytautas Lygnugaris.

„Solidi mecenato parama padės platesnei mūsų veiklos sklaidai ir kūrybinei veiklai”, – įsitikinusi šios koncertinės įstaigos direktorė D.Žičkuvienė. Anot jos, Klaipėdai tikrai reikia aukšto lygio meno renginių. Parama klasikinei muzikai rodo verslo žmonių kultūrinę brandą ir gerą valią. Tai labai svarbi investicija į jūrinio miesto kultūrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.