„Neptūnas“ pateko į LKL pusfinalį

Klaipėdos „Neptūnas” pirmą kartą per klubo istoriją iškopė į Lietuvos krepšinio lygos pusfinalį. Istorinis įvykis buvo užfiksuotas Kėdainiuose, kai antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Neptūnas” 82:81 palaužė „Nevėžį”.

Klaipėdiečiai pergalę išplėšė paskutinę sekundę.

Visą ketvirtąjį kėlinį komandas skyrė 2-4 taškai. Likus žaisti 33 sekundes Evaldas Dainys, pataikęs abi baudas, pirmą kartą į priekį išvedė „Neptūną”– 80:78, tačiau likus žaisti 4,4 sekundės dvitaškį prasižengus klaipėdiečiui pataikė Mindaugas Sakalauskas.

Prieš varžovo baudos metimą R.Kuncaitis paprašė minutės pertraukėlės, nes dar buvo likę daugiau nei 4 sekundės. M.Sakalausko ranka nesudrebėjo – išvedė į priekį „Nevėžį”.

Klaipėdiečiai surengė fantastišką ir idealią paskutinę ataką. E.Dainys žaibišku greičiu pervarė kamuolį per visą aikštelę ir likus vos sekundei jį perdavė po krepšiu atsidūrusiam Vaidotui Pridotkui. Mūsų puolėjas likus žaisti 0,2 sekundės buvo taiklus ir išplėšė pergalę.

Rungtynes įspūdingiau pradėjo „Nevėžis”. Po 4 minučių šeimininkai buvo priekyje 10 taškų – 15:5, dar po kelių minučių komandas skyrė net 15 taškų – 25:10. Vien per pirmąjį ketvirtį kėdainiškiai pataikė net 7 tritaškius iš 9.

Antrąjį kėlinį vyko apylygė kova. Svečiai neleido labiau nutolti varžovams, tačiau pastarieji mūsiškių irgi neprisileido. O prieš pat didžiąją pertrauką Žydrūnas Stankus tritaškiu padidino „Nevėžio” pranašumą iki 16 taškų – 53:37.

Antrąjį kėlinį aikštelėje buvo kilęs konfliktas. Marius Kasiulevičius kovodamas dėl kamuolio prasižengė prieš Gytį Sirutavičių, kuris nepatenkintas klaipėdiečio kovingumu smogė kumščiu jam į pilvą. Matydamas aikštėje boksą, klaipėdiečių treneris Robertas Kuncaitis šoko į aikštę ginti savo auklėtinio. Teisėjai nubaudė R.Kuncaitį technine pražanga, o G.Sirutavičių – nesportine.

Į Kėdainius atvykusios grupelės ištikimiausių „Neptūno” sirgalių veiduose matėsi nerimas. „Neptūnas” palaužtas? Tikrai ne. Po didžiosios pertraukos mūsiškiai atrodė lyg naujai gimę.

Trečiąjį kėlinį svečiai pradėjo spurtu 13:2 ir sumažino savo atsilikimą vos iki 5 taškų – 50:55, tačiau tada technine pražanga buvo nubaustas Michailas Anisimovas, o tris baudas pataikę aikštės šeimininkai ir vėl nutolo – 58:50. Visgi mūsiškiams prieš lemiamą ketvirtąjį kėlinį pavyko priartėti iki 4 taškų.

Ketvirtasis kėlinys – nervų karas. Laimė, jis baigėsi laimingai klaipėdiečiams.

Mūsų krepšininkai aikštelėje sušoko pergalės šokį. Pergalė reiškė, jog uostamiesčio ekipa pirmą kartą per visą klubo istoriją pateko į LKL pusfinalį.

„Neptūno” žaidėjai, treneriai bei vadovai po rungtynių dėkojo komandos sirgaliams, kurių į Kėdainius atvyko nemaža grupelė, už aktyvų palaikymą.

Po šių rungtynių R.Kuncaitis tikino, kad uostamiesčio ekipa žinojo, jog „Nevėžis” taikliai meta tritaškius. „Mes žinojome, kad jie tritaškininkų komanda. Tiesą pasakius, pirmąją pusę jie juos mėtė tiesiog idealiai. Ir tuo mus žlugdė. Reikėjo tiesiog kentėti, nes tie taiklūs metimai turėjo baigtis”, – sakė treneris.

Paklaustas, kaip pavyko sustyguoti komandos žaidimą po didžiosios pertraukos, strategas sakė: „Žinojome, kad tada priešininkas šiek tiek užsnūdo, kadangi jiems viskas labai gerai sekėsi. Tuo laiku mes pradėjome aktyviai gintis, jie buvo išvargę, ypač jų gynėjas T.Rinkevičius. Aš specialiai A.Viskontui ir E.Dainiui liepiau agresyviai jį dengti, kad jis pavargtų, prarastų energiją”.

Treneris tikino, kad paskutinioji ataka atlikta idealiai. „Aš džiaugiuosi komanda. Ji yra jauna. Planavome, kaip priimti kamuolį, kaip jį persivaryti. E.Dainys su V.Pridotku atakos pabaigoje sužaidė idealiai”, – dienraščiui „Klaipėda” sakė R.Kuncaitis.

„Nevėžis” – „Neptūnas” – 81:82 (31:17, 22:20, 12:24, 16:21).

Rezultatyviausiai „Neptūno” gretose ir vėl žaidė Vaidotas Pridotkas, pelnęs 21 tašką. 14 surinko Aidas Viskontas, o Vitalijaus Stanevičiaus sąskaitoje – 13 taškų.

Taip pat taškus pelnė: Michailas Anisimovas – 12, Evaldas Dainys – 8, Marius Kasiulevičius – 4, Sergo Atuašvilis, Ernestas Ežerskis ir Mindaugas Mockus – po 2.

„Nevėžio” gretose išsiskyrė Tomas Rinkevičius ir Žydrūnas Stankus, pelnę 18 ir 17 taškų.

Pusfinalyje mūsiškiai kovos su „Lietuvos ryto” ir „Sakalų” poros nugalėtoju.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.