Du skirtingi Klaipėdos „Atlantai“

Galbūt reikėtų džiaugtis pirmuoju Klaipėdos „Atlanto” tašku, juolab iškovotu žaidžiant su šalies vicečempionu Panevėžio „Ekranu”, tačiau po laimėto pirmojo kėlinio futbolo sirgaliai vylėsi – gal laimėsime.

Tiesa, po antrojo kėlinio, kai „Atlanto” futbolininkų nėjo atpažinti, žiūrovai skirstėsi namo trindami rankomis, jog panevėžiečiai sugebėjo tik išlyginti, o ne įmušti keturis ar penkis įvarčius.

Jau ne naujiena, kad rimtose komandose yra ir psichologų. Matyt, tokio specialisto reikėtų ir mūsų komandos žaidėjams. Jie Lietuvos futbolo A lygos čempionate žaidė trejas rungtynes ir visose jose klaipėdiečiai žaidė po du skirtingus kėlinius.

Pirmoji kova namie su Vilniaus „Žalgiriu” labai priminė rungtynes su „Ekranu”. Pirmąjį kėlinį „Atlanto” vyrai, nors ir klydo gindamiesi, narsiai ir pavojingai puolė. Įmušę įvartį 31-ąją min., jie kėlinį baigė, lyg nebūtų įgiję persvaros. O po pertraukos klaipėdiečių nėjo atpažinti. Tarsi vilniečių būtų buvę daugiau. Jų šturmas buvo vainikuotas dviem įvarčiais, o mūsų žaidėjai paliko stadioną it musę kandę.

Antrąsias rungtynes klaipėdiečiai žaidė Vilniuje su „Vėtra”. Sostinėje varžybas uostamiesčio futbolininkai pradėjo susikaustę, išbalę, tarsi kažko išsigandę. Besiblaškančiais mūsiškiais pasinaudojo vilniečiai. Jie iki pertraukos įmušė du įvarčius. Kad „Atlanto” vyrai moka ir gali žaisti taip jog žiūrovui širdis džiaugtųsi, jie parodė po pertraukos. Sušvelnino rezultatą ir turėjo kelias progas išlyginti pasekmę.

Rungtynių su „Ekranu” pirmąjį kėlinį klaipėdiečiai džiugino žiūrovus. Kelis kartus kamuolys pavojingai prašvilpė pro panevėžiečių vartus. Svarbiausia – svečiai nesijautė Klaipėdoje šeimininkais. Tiesa, iki pertraukos jie turėjo dvi geras progas įmušti įvartį, tačiau jomis nepasinaudojo.

O baigiantis kėliniui vėl žiūrovus nudžiugino „Atlanto” legionierius Luka Aničičius. 38-ąją min. gavęs iš komandos draugo kamuolį varžovų baudos aikštelės prieigose, kroatas pavojingai artėjo vartų link. Svečių gynėjas Gediminas Paulauskas, bėgdamas iš paskos, kliudė klaipėdiečio koją. Už šią pražangą teisėjas skyrė 11 m baudinį. L.Aničičius pats pasiėmė kamuolį ir taikliai smūgiavo – 1:0.

Po pertraukos „Atlanto” žaidėjų nėjo atpažinti.

Iš gausybės progų „Ekranas” sugebėjo pasinaudoti viena. 69-ąją min. rezultatą išlygino Linas Klimavičius.

Per likusias daugiau nei 20 minučių svečiai turėjo progų, tačiau „Atlanto” vyrai sugebėjo atsilaikyti. 1:1 – pirmasis taškas čempionate.

Kitos kovos

Vilniaus „Vilnius” – Kauno „Kaunas” – 2:2 (1:0). Kleiras (28 ir 83 min.); R.Beniušis (62, 66).

Vilniečiai ilgai pirmavo, tačiau praleidę pirmąjį įvartį greitai iš tinklo traukė kamuolį ir antrą kartą. Baigiantis rungtynėms Kleiras gražiu įvarčiu išlygino rezultatą. Čempionai prarado pirmuosius taškus.

Šilutės „Šilutė” – Vilniaus „Žalgiris” – 0:0.

„Šilutėje” žaidžiantys kauniečiai pakišo koją iki tol pergalingai žaidusiems „Žalgirio” futbolininkams. Rungtynėms teisėjavo klaipėdietis Saulius Atmanavičius

Marijampolės „Sūduva” – Vilniaus „Vėtra” – 1:0 (0:0). O.Braga (59).

Marijampoliečiai sugebėjo įveikti šįmet daug ambicijų turinčią Vilniaus „Vėtrą”. Kovai teisėjavo klaipėdietis Audrius Kancleris.

Šiaulių „Šiauliai” – Visagino „Interas” – 4:1 (1:0). V.Raskovas (31, 47, 70), V.Viktoravičius (75); A.Naumovas (85 – iš 11 m).

Šiauliečiai iškovojo pirmąją pergalę čempionate. Jie įveikė debiutantus didžiausiu turo rezultatu. Tris įvarčius įmušė ukrainietis Viktoras Raskovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.