Nežiūrint paklausos, iki metų galo „Windows XP“ bus išstumta

Kompiuterių gamintojams buvo pasakyta, kad jie nuo šių metų pabaigos nebegalės gauti „Windows XP OEM”, nežiūrint klientų nepalankaus požiūrio į „Vista” ir jos suderinamumo problemas.

2008-ųjų pradžioje „Microsoft” kontraktai su kompiuterių gamintojais reikalaus, kad jos pardavinėtų tiktai kompiuteris su įdiegta „Vista”. Frank Luburic, vyresnysis „ThinkPad” produktų vadybininkas „Lenovo” kompanijoje, sako: „”XP Professional OEM” versija baigiasi ateinantį sausį. Nuo tada jie nebeturės pasirinkimo.”

Nežiūrint „Microsoft” nenuilstančios „Vista” reklamos kampanijos, gamintojai jaučia didelę paklausą kompiuteriams su instaliuota XP operacine sistema, ypač SOHO (Small Office/Home Office – mažas biuras/namų biuras) rinkoje.

„Direct2Dell” bloge „Dell” kompanija patvirtino susirūpinusiems klientams, kad tai nereiškia, jog smulkaus verslo atstovai, kurie paprastai perka po nedaug kompiuterių, bus verčiami pereiti prie „Vista”, sulaukusios nepalankių atsiliepimų iš daugelio pirkėjų dėl tvarkyklių nesuderinamumo ir dėl aukštų reikalavimų techninei įrangai.

Be viso kito, bloge rašoma: „”Dell” žino smulkaus verslo poreikius ir supranta, kad perėjimui nuo vienos operacinės sistemos prie kitos reikia daugiau laiko. Planuojame ir toliau siūlyti Windows XP kai kuriose „Dimension” ir „Inspiron” kompiuteriuose iki šios vasaros. ”

„Dell ANZ” korporacijos ryšių vadybininkas Paul McKeon sakė APC:”Žvelgiant iš vietinės perspektyvos, tai buvo daugiau priminimas, nei pranešimas. Mes tai visada planuodavome pereinamuosiu laikotarpius, nes verslo įmonės skirtingu laiku priima naujas OS. Jei esate paprastas naudotojas, vargiai galėsite susitvarkyti su daugiau, nei 2,4‑omis operacinėmis sistemomis, tad nepanašu, jog dėl to kiltų bėdų.”

Kompiuterių pardavėjai sutaria, kad „Vista” sukėlė šiokį tokį kompiuterių pardavimo išaugimą, bet jis nebuvo įspūdingas. Panaši padėtis ir „Vista” pardavimuose be kompiuterio. Skaičiai iš verslo konsultacijų firmos „GfK” rodo, kad po pradinio pardavimų išaugimo, kiekvieną savaitę Australijos platintojai parduoda apie 1500 „Vista” kopijų.

Kadangi „Dell” pranešimas rodo, kad jis nepirš „Vista” namų naudotojams, gamintojai šiais metais vis dar gali pardavinėti kompiuterius su XP sistema.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.