Vilniuje baigiamas šildymo sezonas, Kaune – dar tęsiamas

Vilniaus mieste nuo pirmadienio baigiamas šildymo sezonas, tačiau Kauno energetikai tikina kol kas nežadantys sekti tokiu pavyzdžiu. Vilniuje pirmiausia šildymas bus išjungiamas pramonės įmonėse, administraciniuose pastatuose, gyvenamuosiuose namuose, vėliau – mokymo, gydymo ir vaikų ugdymo įstaigose, pranešė sostinės savivaldybė.

Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjo Algirdo Vaitiekūno teigimu, šildymo sezono pabaiga oficialiai bus paskelbta, kai tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra bus ne mažesnė kaip 10 laipsnių šilumos.

„Nebuvo dar net pasiekę 9 laipsnių šilumos. Balandžio 12-14 dienomis vidutinė temperatūra buvo kiek didesnė nei 7 laipsniai šilumos”, – sakė A.Vaitiekūnas.

Vis dėl to specialistai tikina, jog namų gyventojai gali bet kada nutraukti šildymo sezoną.

„Bet kuris namas turi teisę baigti šildymo sezoną anksčiau laiko negu bus paskelbta oficialiai. Jeigu ne mažiau kaip du trečdaliai namo gyventojų nutarė, kad baigs šildymo sezoną, tai tą protokolo išrašą turi pristatyti šilumos tiekėjui su prašymu ir tą pačią valandą turi būti baigiamas šildymo sezonas”, – sakė Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas A.Vaitiekūnas.

Jo teigimu, Kauno specialistai pirmadienį rinksis į pasitarimą ir spręs galimybę nelaukti reikiamos oro temperatūros ir anksčiau laiko nutraukti šildymo sezoną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.