Televiziją kursite patys

Tobulėjant technologijoms tobulėja ir televizija. Specialistai teigia, kad dabartinė televizija gyvens nebeilgai.

Modernios – XXI amžiaus – televizijos pavyzdį greitai turėsime ir Lietuvoje. Ji greičiausiai startuos jau vasarą. Tai – televizija internete.

Žiūrite, ką norite

Aktyvuoliai Darius Kairaitis, Liutauras Kontrimas ir Šarūnas Bagdonas jau ne vieną savaitę dirba prie projekto „Namų tv”. Vienas jo sumanytojų D.Kairaitis užsiminė, kad mintis, jog televizija turi būti internete, kilo prieš penkerius metus. „Billas Gatesas išpranašavo, kad šiandieninei televizijai liko gyvuoti vos kelerius metus. Todėl ji turi keistis”, – aiškino Darius.

D.Kairaitis pasakojo, kad „Namų tv” nepririš žmonių prie tam tikro laiko. „Internetinė televizija turės laidų archyvą. Jei gyventojas norės pažiūrėti tai, kas per televiziją buvo rodoma vakar, jam užteks paspausti mygtuką”, – dėstė pašnekovas.

Nesumaišykite „Namų tv” su internetiniu portalu www.tv.lt, kuriame skelbiamos Lietuvos televizijų programos. „Namų tv” kurs savo laidas, turės savus žurnalistus.

Pasak D.Kairaičio, jau pradėtos filmuoti pirmosios laidos – jas galima pavadinti „videoblogais”. Tai lyg internete išpopuliarėję dienoraščių portalai, tačiau šiuo atveju įtrauktas ir vaizdas. Vieno projekto sumanytojų teigimu, jie siekia, kad žiūrovai lauktų pasirodančios naujos laidos.

Kiekvienas – žurnalistas

Kuo „Namų tv” skirsis nuo paprastos televizijos? Visų pirma jos nematysite per televizorių. „Namų tv” galės žiūrėti tik turintieji prieigą prie interneto.

D.Kairaitis kalbėjo, kad auditorija bus įvairi: „Negalime orientuotis vien į jaunimą. Jis greitai užauga. Be to, kasdien vis daugiau žmonių turi galimybę naudotis internetu. Manau, aktyviausi internetinės televizijos stebėtojai bus jauni 20-26 metų ir išsilavinę 40-50 metų žmonės.” Projekto autorius nesibaimina, jog internetinė televizija vargins žiūrovus trikdžiais. „Technologijos nuolat tobulėja. Greitai nebus jokių problemų žiūrėti televiziją internetu”, – tikino jis.

Didžiausia staigmena ta, kad žmonės patys galės kurti laidas „Namų tv” televizijai. Gyventojai bus aprūpinti reikalinga technika, apmokyti ir net gaus piniginį atlygį. „Kiekvienas galės tapti žurnalistu”, – tvirtino D.Kairaitis. Tačiau „Namų tv” nežada virsti tokiu internetiniu portalu kaip www.YouTube.com, kuriame kiekvienas, norintis parodyti savo namų vaizdelius, gali tai padaryti per kelias minutes. Internetinė televizija sieks sudominti žmones kokybiška, profesionalia ir kūrybiška produkcija.

Ateityje „Namų tv” žadama padaryti dar patrauklesnę žiūrovui. „Planuojame už tam tikrą abonentinį mokestį suteikti priėjimą prie kai kurių kino kompanijų produkcijos paketų. Tada kiekvienas galės žiūrėti tokį filmą, kokį išsirinks”, – kalbėjo D.Kairaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Televiziją kursite patys"

  1. valdas

    labai šaunu ir įdomu, belieka to sulaukti linkint sėkmės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.