Ateities kartoms – tremtinių dainų plokštelė

Tik per renginius skambėjusios partizanų dainos pagaliau atgijo DVD plokštelės pavidalu.

Vakar Klaipėdos universiteto Jūreivystės fakulteto salėje buvo pristatytas ilgai lauktas Klaipėdos miesto tremtinių choro „Atminties gaida” pusę metų ruoštas kompaktinis diskas simboliniu pavadinimu „Parveski, Viešpatie”. Taip pat vadinasi ir dažniausiai per renginius šio choro atliekama giesmė.

Prieš penkiolika metų susikūręs choras tokią plokštelę išleido pirmasis Lietuvoje, nors buvusius politinius kalinius ir tremtinius jungiančių chorų mūsų šalyje yra ir daugiau.

Partizanų, tremties, išeivių dainas ir tautines giesmes, kurių diske – net 21, choras įrašinėjo Klaipėdos koncertų salėje.

Choro meno vadovas ir dirigentas Vytautas Saikauskas pasakojo, kad 500 egzempliorių tiražu išleista plokštelė bus platinama tik tarp tremtinių.

„Išleidome nedaug egzempliorių, nes skaičiuojame kiekvieną litą. Už šią plokštelę ypač dėkojame materialiai mus parėmusiam Kovo 11-osios akto signatarui Bronislovui Lubiui, o už idėjinį rėmimą – kitai signatarei Zitai Šličytei”, – sakė V.Saikauskas.

Vakar per renginį 45 buvusius tremtinius jungiantis choras kelias giesmes susirinkusiesiems atliko gyvai, skambėjo ir kai kurių dainų įrašai.

Choro nariai paaiškino, kodėl plokštelė buvo išleista būtent dabar. Esą norėta, kad dainos būtų įrašytos, nes tremties laikus menantys klaipėdiečiai sensta, šlubuoja jų atmintis.

„Negalime leisti, kad mūsų istorija būtų pamiršta. Šis diskas – palikimas ateities kartoms”, – sakė „Atminties gaidos” dainininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.