Rusijos Jungtinio pilietinio fronto lyderiui Kasparovui paskirta tūkstančio rublių nuobauda

Maskvos Tverės rajono teisėja šeštadienio vakarą paskyrė Jungtinio pilietinio fronto lyderiui Gariui Kasparovui 1 000 rublių (apie 100 litų) nuobaudą, pranešė agentūrai „Interfax” jo advokatė Jelena Lipcer.

Prieš tai šeštadienį G.Kasparovą milicija buvo sulaikiusi Maskvos centre, kur opozicinio judėjimo „Kitokia Rusija” šalininkai mėgino surengti be valdžios leidimo eitynes.

„Jis buvo pripažintas kaltu už dalyvavimą be leidimo surengtose eitynėse”, – sakė J.Lipcer, pridurdama, kad ketina apskųsti sprendimą aukštesnėje teismo instancijoje.

G.Kasparovo bylos nagrinėjimas Maskvos Tverės teisme vyko daugiau kaip šešias valandas.

Advokatė patikslino, kad liudytojas, – Ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) darbuotojas, „painiojosi duodamas parodymus apie tai, kur buvo sulaikytas G.Kasparovas”

Pasakodama apie liudytojo parodymus, J.Lipcer taip pat pranešė, jog „OMON darbuotojas paaiškino, kad akcijos dalyviams buvo pasiūlyta išsiskirstyti, bet kai jie nepaklausė, teisėsaugininkams buvo duota užduotis sulaikyti visus dalyvius”.

„G.Kasparovas buvo pripažintas kaltu ir nubaustas tūkstančio rublių nuobauda. Kiti sulaikytieji buvo paleisti iš arešto, jiems išdalinti šaukimai atvykti į teismą kitomis dienomis.”, – sakė advokatė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.