Vilniaus socdemai dar kartą nutarė jungtis prie liberaldemokratų ir lenkų koalicijos

Vilniaus socialdemokratai nusprendė sostinės taryboje bendradarbiauti su nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas”.

Per šeštadienį vykusį pakartotinį balsavimą už koaliciją su liberaldemokratais ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija balsavo 57 Vilniaus socdemų skyriaus narių, prieš – 45.

Taip pat socdemų Vilniaus skyriaus taryba įpareigojo 6 į sostinės tarybą patekusius bendrapartiečius per pirmadienį vyksiančius mero rinkimus palaikyti liberaldemokratų kandidato Juozo Imbraso kandidatūrą.

Tačiau 2 iš 6 Vilniaus socdemų, dar nėra tiksliai apsisprendę, ar laikysis skyriaus įpareigojimo.

Tarybos narys Romas Adomavičius tikina, jog minėtuosius nutarimus keli bendrapartiečiai žada skųsti partijos etikos sargams.

„Sprendimai nėra teisėti, kadangi buvo surinkti 62 partiečių parašai, jog balsavimas būtų vardinis, tačiau į tai nebuvo žiūrima ir neleista man pasisakyti dėl balsavimo motyvų, o aš turėjau pateikti visai kitus dalykus, nei sakė A.Paleckis”, – žurnalistams dėstė R.Adomavičius.

Kita socdemė -Vitalija Kliukienė, taip pat teigia, jog dar nėra apsisprendusi, kaip balsuos per mero rinkimus.

„Aš esu moteris, todėl neskubu, iki pirmadienio yra lako”, – BNS sakė V.Kliukienė.

Tuo tarpu pats Vilniaus socdemų lyderis A. Paleckis viliasi jog dar iki šeštadienio vakaro ir R.Adomavičius, ir V.Kliukienė savo parašais patvirtins, jog palaiko liberaldemokratą J.Imbrasą.

Be to, A.Paleckis šeštadienį teigė, jog socdemų koaliciją su liberaldemokratais yra palaiminęs ir partijos lyderis Algirdas Brazauskas.

„Kiek žinau, partijos lyderis neprieštarauja koalicijai su liberaldemokratais ir neprieštarauja dėl J.Imbraso, nes A.Brazauskas palaimino daugelyje miestų koalicijas su liberaldemokratais. Mes su A.Brazausku nuolat turime gerą kontaktą ir lyderį labai gerbiu”, – žurnalistams sakė A.Paleckis.

Tuo tarpu jo kritikas, bendrapartietis R.Adomavičius BNS tikino, jog A.Paleckis meluoja, teigdamas, jog A.Brazauskas palaimino koaliciją su liberaldemokratais.

„Vakar posėdžiavo valdyba partijos ir aiškiai buvo pasakyta, jog koalicija su liberaldemokratais negalima”, – BNS sakė R.Adomavičius.

Surengti pakartotinį balsavimą dėl koalicijos sudarymo Vilniaus socdemai nusprendė po to, kai tai rekomendavo padaryti partijos etikos sargai.

Etikos ir procedūrų komisija sprendimo bendradarbiauti su liberaldemokratais teisėtumą nutarė svarstyti po to, kai praėjusią savaitę LSDP Vilniaus skyriaus tarybos posėdyje už koaliciją su R.Paksu balsavo 51, prieš – 48 nariai, tačiau nesutarta, kiek išties tarybos narių dalyvavo balsavime – 101 ar 103. Partijos statutas teigia, kad sprendimas balsuojant priimamas, kai už tai pasisako daugiau nei pusė dalyvavusiųjų.

Trečiadienį vakare R.Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo. Susitarimu Vilniaus miesto mero kandidatūra siūloma liberaldemokratams, administracijos direktoriaus – socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai

Be to penktadienio vakarą,liberaldemokratai pranešė, jog į sostinės merus kelia ne partijos lyderį, nušalintąjį prezidentą R.Paksą, o dabartinį Vilniaus tarybos narį Juozą Imbrasą.

Pasak liberaldemokratų, J.Imbraso kandidatūrą į merus jau yra pasižadėję palaikyti 5 iš 6 į tarybų išrinktų socialdemokratų ir 4 liberalų sąjūdžio atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vilniaus socdemai dar kartą nutarė jungtis prie liberaldemokratų ir lenkų koalicijos"

  1. Cvinga

    Masiūlis liko ant rugienų.TS partija laikoma raupsuotąja.Socdemams tinka bet kas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.