Moteriška teritorija

Seniau moterims puoštis buvo skirtos atskiros patalpos – tualeto kambariai. Dabar retai rasi vien šiam tikslui skirtą patalpą. Tualeto kambariai natūraliai integravosi į vonios kambarius, miegamuosius.

Tačiau niekur nedingo ištikimas moters grožio saugotojas – tualetinis staliukas. Aišku, galima apsiriboti tik vonios spintele ar spintele šalia lovos, tačiau norint, kad gražinimosi procedūra būtų malonumas, tiesiog privalu turėti tualetinį staliuką. Jis – būtinybė kiekvienai šiuolaikinei moteriai.

Tualetinis staliukas yra ne tik baldas ar interjero dalis, bet ir darbo kampelis, kurį kiekviena šeimininkė susitvarko savaip. Sakoma, kad jis yra šeimininkės asmenybės atvaizdas. Žiūrint į jį galima gana tiksliai aprašyti šeimininkės charakterį, nuspėti jos skonį, gyvenimo būdą ir netgi jos profesiją.

Galvojantieji, kad tualetinis staliukas yra kažkokia atgyvena iš klasikinės baldų kolekcijos, stipriai klysta. Dabartiniai baldų gamintojai juos gamina ir kaip sudėtinę stalų garnitūros dalį, ir atskirai su pufais ar kėdutėmis.

Visus tualetinius staliukus, nepaisant jų formų įvairovės, vienija veidrodis, stalviršiai, lentynėlės ir stalčiukai tūbelėms, buteliukams, užrašams, fotografijoms, brangenybėms ir niekučiams laikyti.

Veidrodis, aišku, yra pati svarbiausia tualetinio staliuko detalė. Gražus jo apipavidalinimas ir padėtis interjere sukuria jaukumą ir gerą nuotaiką. Vieni veidrodžiai leidžia apžiūrėti save visu ūgiu, kiti – atskiras veido dalis, o sudėtinga veidrodžių sistema, vadinama treliažu, leidžia iš visų pusių apžiūrėti sunkiai pasiekiamas kūno dalis.

Šiandien galima įsigyti įvairių veidrodžių – mažinančių ir didinančių vaizdą, įvairių konfigūracijų, formų ir spalvų, pagamintų pagal individualius užsakymus.

Geram makiažui padaryti būtinas geras tualetinio staliuko apšvietimas. Netinkamai parinkta šviesa gali stipriai pakeisti makiažo spalvą. Dėl šių priežasčių veidrodį reikia pakabinti tokioje vietoje, kad šviesa ant žmogaus kristų vienodai. Gerai apšviestas turi būti ne pats veidrodis, bet tai, ką jis atvaizduoja. Tiesa, ryški šviesa darant makiažą gali duoti ir priešingą rezultatą – esant įprastiniam dienos apšvietimui makiažas gali atrodyti provokuojamai.

Tualetinio staliuko apšvietimui užtenka įprastinės 100 vatų galingumo lemputės. Ją reikėtų pastatyti ne toliau kaip per metrą nuo veido. Šviesą reikėtų nukreipti tiesiai į veidą arba stačiu kampu, bet taip, kad ant veido nekristų šešėlis. Kitas galima variantas – įrengti keletą nedidelių šviesos šaltinių palei visą veidrodžio perimetrą.

Kaip ir kiekviena darbo vieta, tualetinis staliukas visų pirma turi būti patogus. Kosmetiką ir aksesuarus reikėtų laikyti lentynėlėse ir dėžutėse, o ant staliuko – tik pačius būtiniausius daiktus. Ergonomiškas aksesuarų sudėliojimas ant tualetinio staluko visų pirma leidžia greičiau ir be jokių papildomų problemų pasidaryti makiažą. Geriausias sprendimas – sugrupuoti priemones pagal paskirtį: skirtas veido priežiūrai – į vieną pusę, makiažo priemones – į kitą, dėžutes su papuošalais – į trečią.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.