„Pažvejojai – susitvarkyk”

Dienraštis „Vakarų ekspresas” ir žūklės klubai „Kuršiai”, „Kurėnas” ir „Pyla” skelbia pavasarinę švarios gamtos akciją – atrakciją „Pažvejojai – susitvarkyk”. Veiksmas vyks ruože nuo Rusnės tilto iki Leitės žiočių, kairiajame Atmatos – Nemuno krante priešais Rusnės salą. Idėja paprasta ir aiški – bus renkamos šiukšlės viename iš žvejų mėgėjų mėgstamiausių ir labiausiai prišiukšlintų Nemuno atkarpų. Pasak Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės rajono agentūros Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyresniojo inspektoriaus Roberto Kubiliaus, šiukšlių čia paliko ne tik čia žvejojantys žvejai, bet ir atnešė vanduo iš toliau, nuo Pagėgių, Šilininkų ir t.t. Ten jas paliko irgi ne kas kitas, o vienokie ar kitokie Lietuvos piliečiai. Žinoma, akcijos sumanytojai neturi iliuzijų, kad po jos visi staiga susigės ir pakrantės taps švarios. Po mėnesio šiukšlių bus tiek pat. Bet gal nors vienam kitam žvejui mūsų pastangos neatrodys beprasmės.

Prieš didįjį šiukšlių rinkimo vajų antroje Skirvytės krantinėje bus surengtos varžybos tarp klubų komandų ir asmeninėje įskaitoje. Varžybos visiškai draugiškos, be didelių ambicijų ir pretenzijų į aukštas žvejybines materijas. Prizinis varžybų fondas daugiau simbolinis, nei vertingas, maždaug kova iš idėjos. Po varžybų ir kuklaus prizinio fondo išsidalijimo – visuotinė evakuacija į šiukšlių rinkimo ruožą ir kova su šiukšlynu iki pergalės, arba paskutinio šiukšlių maišo.

Prijaučiantieji ir remiantys akciją priziniu fondu ir visokiais kitokiais žvejybiniais bei šiukšlių rinkimui būtinais aksesuarais: UAB „Pamario apdaila” aprūpins transportu šiukšlėms išvežti, prizinį fondą garantuoja didžiausias žvejybinės įrangos parduotuvių tinklas „Romada”, parduotuvė „Žūklės klasika”, kuri visada mielai remia panašias ir nepanašias akcijas, žūklės įrangos gamintoja „Aisė”, laisvalaikio, medžioklės, žūklės ir turizmo įrangos parduotuvė „Hobio centras”. Gražu, kad visi rėmėjai mielai sutiko paremti akciją ir prizinio fondo pasiūlė daugiau nei reikia… Padėkos ir visa kita rėmėjams – po fakto, paskutiniame šio mėnesio puslapėlyje žvejams.

„Vakarų ekspresas” siūlė prisijungti prie akcijos ir pavieniams žvejams. Kol kas norinčiųjų neatsirado. Jeigu atsirastų, elektroninio pašto adresas – puslapio apačioje. Rašykite mums, praneškite savo mobiliojo telefono numerį, ir mes būtinai paskambinsime. Dėl organizacinių niuansų būtų smagu sužinoti apie jūsų gerus ketinimus iki balandžio aštuonioliktos dienos. Vis dar laukiame…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , .

1 atsiliepimas į "„Pažvejojai – susitvarkyk”"

  1. alekas

    šeštadienį buvau Mingėje, baisu kiek šiukšlių .Pririnkau keletą maišelių ( tiek Turėjau )Mėgstame žvejuoti, bet maloniau tvarkingoje aplinkoje, jei taip bus toliau galėsime žvejuoti Kariotiškėse.Žvejys- gamtos mylėtojas ir gerbėjas, saugokime savo upes ir ežerus, jų turime mažai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.