„Banga” dar nenori tarti „A”

Šiandien prasideda Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios lygos čempionatas.

Klaipėdos kraštui šiose varžybose šiemet atstovaus Gargždų „Banga” ir debiutantė uostamiesčio „Glestum” ekipa. Jų varžovai bus „Kauno jėgeriai”, Kėdainių „Nevėžis”, Alytaus „Alytis”, Tauragės „Tauras ir Erra”, Anykščių „Anykščiai”, Pakruojo „Kruoja”, Ukmergės „Vilkmergė”, Kauno „Rodiklis”, Jonavos „Lietava” ir Kauno „LKKA ir Teledema”.

Klaipėdos „Glestum” pirmenybes pradės tik po savaitės, o gargždiškiai šiandien 16 valandą savo aikštėje susitiks su Kauno „LKKA ir Teledema”.

Anot klubo direktoriaus Vaido Liutiko, komandoje didelių pasikeitimų neįvyko. Komandą papildė keturi nauji žaidėjai. Tai Rolandas Šliaužys ir Julius Mockus bei patyrę gynėjai – buvęs ilgametis Klaipėdos „Atlanto” žaidėjas Dainius Žernys ir Vilniaus „Žalgiryje” žaidęs Marius Kazlauskas. Abu pastarieji futbolininkai anksčiau jau yra rungtyniavę „Bangoje” – D. Žernys žaidė 1996-1997 metų sezone, o M. Kazlauskas gargždiškių komandos garbę gynė iki 2001 metų.

V. Liutikas, paklaustas, ar M. Kazlausko sugrįžimas nepaskatins ir kitus gargždiškius – Žutautus, Arminą Narbekovą – sugrįžti, šypsodamasis sakė: „Ką gali žinoti… Šiaip jau Raimondas Žutautas yra mūsų komandoje. Jis yra „Bangos” klubo dalininkas.”

Tačiau bene didžiausia naujiena, kad šiemet „Bangą” pradėjo treniruoti futbolo specialistas Fabijas Lopezas iš Italijos. Jis bus pirmasis italas, kada nors treniravęs Lietuvos I lygos komandas.

V. Liutikas F. Lopezo atsiradimą Gargžduose komentavo taip: „Pernai elektroniniu paštu gavome Fabijo laišką, kuriame jis išreiškė norą padirbėti su jaunais „Bangos” žaidėjais. Sutikome. Jis pernai keletą savaičių pas mus dirbo konsultantu. F. Lopezo profesionalumas mums patiko, ir šiemet pasikvietėme jį dirbti su pagrindine komanda. Su italu esame sudarę sutartį iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti. Fabijas jau dešimt metų yra vedęs lietuvaitę Virginiją, kilusią iš Endriejavo. Taigi jam adaptuotis pas mus nebuvo sunku.”

„Bangos” klubo vadovas V. Liutikas „Vakarų ekspresui” sakė, kad gargždiškių komanda turi sudariusi dešimties metų strateginį planą: „Šiemet sieksime patekti į geriausių I lygos komandų šešetuką. Apie A lygą pradėsime galvoti po dvejų metų. Jau įdiegėme klubo valdymo struktūrą, projektavimo terminai trukdo sutvarkyti stadioną. Žodžiu, nenorime skubinti įvykių ir rungtyniauti kitų miestų stadionuose, kaip kad daro kiti A lygos klubai. Šiaip jau mes savo planus gerokai lenkiame.”

Čempionato išvakarėse pakalbinome ir F. Lopezą.

Iš pradžių papasakokite apie save.

Gimiau Romoje. Žaidžiau vartininko pozicijoje. Anksti baigiau sportuoti. Supratau, kad geru vartininku aš netapsiu, o vidutinioku nenorėjau būti. Be to, vedžiau ir pasinėriau į verslą. Tačiau noras išbandyti save futbolo srityje nepraėjo. Todėl aš dabar esu Gargžduose.

Kodėl Gargžduose, o ne Kretingoje ar Šilutėje?

Todėl, kad iš Endriejavo į Gargždus arčiau važiuoti (šypsosi).

Jūsų žmona gyvena Italijoje, o jūs čia…

Virginija ten turi darbą. Buvo parvažiavusi per Velykas, ilgiau parvyks į Lietuvą vasarą.

Kokia kalba bendraujate su žaidėjais?

Bendrauju futbolo kalba. Nuradymus žaidėjams duodu ir anglų, ir italų, ir lietuvių kalbomis. Jie mane supranta.

Kokį futbolo stilių stengiatės įskiepyti žaidėjams – itališką ar lietuvišką?

Lietuvoje futbolas yra šiek tiek isteriškas. Stengiuosi įnešti itališko emocionalumo, daug dirbame ugdant taktiką. Manau, kad svarbiausia per rungtynes nepraleisti įvarčio, o patiems jį įmušus – išlaikyti rezultatą.

Ar esate patenkintas komandos sukomplektavimu?

Manau, kad šioje lygoje galime įgyvendinti klubo vadovybės keliamus uždavinius. Nors tiesą sakant nežinau, kokio pajėgumo yra kitos komandos. Džiaugiuosi, kad į komandą įsiliejo patyrę žaidėjai M. Kazlauskas ir D. Žernys. „Banga” su jais tapo stipresnė.

Taip susiklostė aplinkybės, kad pirmose čempionato rungtynėse susitinkate su komanda, kurią nugalėjote per kontrolinį susitikimą. O kaip bus šiandien?

Tai pajėgi komanda, kurią įveikti nebus lengva. Jei ir pralaimėsime, situacijos nedramatizuosiu – svarbiausia galutinis rezultatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.