Italijos futbolui gresia skandalo tęsinys

Italijos futbolui gresia praėjusiais metais sportą sudrebinusio skandalo tęsinys. Neapolio prokurorams baigus savo tyrimą ir ruošiant pateikti oficialus kaltinimus bausmių iš Italijos futbolo federacijos gali sulaukti tiek iki šiol labiausiai nukentėjęs Turino „Juventus”, tiek kiti klubai ir asmenys.

Praėjusią vasarą daugkartinis Italijos čempionas „Juventus” prarado du „Serie A” nugalėtojų titulus ir buvo išmestas į žemesnįjį „Serie B” divizioną su 9 taškų deficitu, tačiau komandos sirgaliai jau nuogąstauja dėl dar vieno teismo vasarą.

Po beveik metus trukusio korupcijos skandalo tyrimo Neapolio prokuratūra baigė darbus ir įvardijo 48 žmonės, kuriuos įtaria neteisėtais veiksmais – tai yra standartinė procedūra prieš pateikiant kaltinimus dėl nusikaltimų.

Dabar tikimasi, kad prokurorų medžiaga bus Italijos futbolo federacijos tyrimo grupės vadovui Saverio Borrelli, kuris gali pradėti naują sportinį teismo procesą.

Manoma, kad iš 2004-05 metų sezono yra įtarimų dėl 39 rungtynių neskaidrumo, ir apie 15 iš jų Neapolio tyrėjai informacijos neturėjo. Tarp naujai įtariamų rungtynių gali būti ir „Juventus” bei „Milan” susitikimas, kuris Turine baigėsi lygiosiomis 0-0.

Korupcijos skandalas įsiplieskė praėjusių metų gegužę, kai į viešumą iškilę pokalbiams tarp Italijos futbolo vadovų ir teisėjų sukėlė abejonių dėl 2004-05 metų sezono. Pagrindine figūra skandale buvo buvęs „Juventus” generalinis direktorius Luciano Moggi, kuris buvo apkaltintas dėl darymo įtakos rungtynių baigčiai skirto tinklo sukūrimo.

„Kontaktai įvyko telefoniniais skambučiais naudojant slaptas SIM korteles, kurias L.Moggi davė teisėjų skyrėjams Paolo Bergamo ir Pier Luigi Pairetto, taip pat „Messina” sporto direktoriui Mariano Mariano Fabiani, teisėjams Gianluca Paparesta, Salvatore Racalbuto, Stefano Cassara, Antonio Dattilo, Paolo Bertini, Marco Gabriele, Tiziano Pieri, Massimo De Santis ir Marcello Ambrosino”, – teigiama Neapolio prokuratūros pranešime.

Po tokių išvadų minėtųjų pareigūnų ir „Messina” klubo gali laukti sporto tribūnolas. Tačiau „Messina” vadovas Pietro Franza neigė savo kaltę: „Visada dirbome absoliučiai teisėtai. Mariano Fabiani netrukus turėtų būti išteisintas.”

Jei S.Borrelli ras naujų įrodymų, manoma, kad sankcijos gali laukti ir „Juventus” klubo. Pastarojo prezidentas Giovanni Cobolli Gigli tokias kalbas atmetė ir aiškino, kad Turino klubas jau buvo pakankamai nubaustas.

„Galiu aiškiai pasakyti, kad skandalas neprasidėjo nuo „Juventus” klubo. Už viską jau sumokėjome, ir galbūt netgi perdaug. Juk sprendimas atimti iš mūsų 2006 metų čempionų titulą ir atiduoti jį „Inter” klubui šiandien vis dar yra nesuprantamas”, – teigė G.C.Gigli.

Panašiai teigiama ir oficialiame „Juventus” pranešime: „Naujienos laikraščiuose nekeičia klubo įsitikinimo, jog jis negali atsakyti už neteisėtus buvusių vadovų veiksmus. Žaidėjai ir visas klubo personalas rungtyniavo „Serie B” pirmenybėse su užsidegimu ir profesionaliai bei įveikė praėjusių metų krizę.”

„Dabartiniai vadovai žino, kad buvo sumokėta didelė kaina, ir kad jokių naujų reikalų su sporto teismais nėra, o tai leidžia ramiai planuoti klubo ateitį. Sirgaliams, kurie niekada nenusileido palaikydami komandą, „Juventus” gali patvirtinti norą vėl pradėti skinti pergales ir grįžti į pasaulio futbolo viršūnę”, – skelbiama Turino klubo interneto svetainėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.