Lietuva pirmininkaus svarbiuose tarptautiniuose finansų institucijų susitikimuose

Lietuva pirmadienį pirmininkaus kasmečiam aukšto lygio Jungtinių Tautų (JT) Ekonominės ir socialinės tarybos (ECOSOC) bei tarptautinių ekonominių institucijų susitikimui, kuriame dalyvaus Lietuvos finansų viceministras Rimantas Šadžius. Susitikimas vyks Jungtinėse Tautose, Niujorke. Juo siekiama stiprinti JT ir svarbiausių pasaulio finansinių institucijų bendradarbiavimą sprendžiant plėtros finansavimo klausimus.

Susitikime bus diskutuojama aktualiais ECOSOC ir tarptautinių finansinių institucijų bendradarbiavimo klausimais tarptautinės plėtros finansavimo srityje, taip pat aptarta, kaip efektyviausiai padėti spręsti globalias ekonominio ir socialinio augimo problemas.

ECOSOC atsako už aukštesnio gyvenimo lygio standartų, darbo rinkos, ekonominio ir socialinio progreso skatinimą, sprendžia tarptautines ekonomines, socialines problemas. Šioje srityje ypač svarbus ECOSOC bendradarbiavimas su tarptautinėmis finansinėmis institucijomis.

ECOSOC yra trečias pagal svarbą JT organas po Generalinės Asamblėjos ir Saugumo Tarybos. Lietuva ECOSOC nare išrinkta 2005-2007 metams, už ją balsavo 170 šalių. Iš viso Taryboje yra 54 valstybės narės, renkamos trejiems metams. 2007 m. Lietuvos Nuolatinės misijos Jungtinėse Tautose vadovas ambasadorius Dalius Čekuolis vienerių metų kadencijai išrinktas ECOSOC pirmininku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.