Pasak Pasaulio banko valdybos, alga Wolfowitzo draugei padidinta jo asmeniniu nurodymu

Pasaulio banko Vykdomųjų direktorių valdyba penktadienį ryte informavo, kad banko vadovas Paulas Wolfowitzas (Polas Vulfovicas) nebuvo gavęs jos sutikimo gerokai padidinti atlyginimą šioje pasaulinėje finansų organizacijoje dirbančiai savo gyvenimo draugei ir tai buvo padaryta jo asmeniniu nurodymu.

24 vykdomųjų direktorių valdybos paskelbtas pranešimas apie skandalo, susijusio su Libijoje gimusia P.Wolfowitzo gyvenimo drauge Shaha Riza (Šaha Riza), tyrimo išvadas veikiausiai iškels rimtų klausimų dėl banko prezidento veiksmų.

Savo pareiškime Valdyba nurodė, kad P.Wolfowitzas nusiuntė memorandumą Pasaulio banko viceprezidentui, atsakingam už žmogiškuosius išteklius, kuriame buvo nurodyta pasiekti susitarimą su personalo nare Sh.Riza ir išdėstytos konkrečios sutarties sąlygos.

Valdyba, paneigdama P.Wolfowitzo padėjėjų tvirtinimus, taip pat nurodė, kad Pasaulio banko etikos komitetas „nedalyvavo jokiose diskusijose su suinteresuota personalo nare”.

„Nenustatyta, kad etikos komitetas, jo pirmininkas ar valdyba buvo pareiškę savo nuomonę dėl susitarimo sąlygų, jas įvertinę ar pritarę joms”, – teigiama Vykdomųjų direktorių valdybos pareiškime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.