Rygos tarybos sprendimas neišduoti leidimo gėjų paradui pripažintas neteisėtu

Latvijos apygardos administracinis teismas ketvirtadienį pripažino neteisėtu praėjusių metų Rygos tarybos sprendimą neišduoti leidimo gėjų paradui „Riga pride”, kurį rengė seksualinių mažumų organizacija „Mozaika”, ketvirtadienį vakare pranešė teismo darbuotojai.

Teismas pripažino pagrįstu „Mozaika” ieškinį dėl to, kad Latvijos sostinės taryba uždraudė surengti eitynes „Riga pride-2006”.

Rygos taryba turės atlyginti organizacijai 15 latų (73 litų) rinkliavos mokestį, sumokėtą už prašymą surengti renginį. Teismo sprendimas gali būti apskųstas per 30 dienų.

Organizacijos „Mozaika” atstovai džiaugėsi teismo sprendimu. Pasak jų, tai rodo, kad Latvijoje egzistuoja „žodžio ir susirinkimų laisvė”.

Savo ruožtu Rygos tarybos vykdomasis direktorius Andris Grinbergas išreiškė pasipiktinimą teismo sprendimu ir pareiškė manąs, kad savivaldybės argumentai, kuriais remiantis eitynės buvo uždraustos, buvo pagrįsti.

Pagrindinis seksualinių mažumų „Draugystės dienų” renginys – gėjų paradas „Riga pride-2006” pernai liepą taip ir neįvyko, nes Rygos taryba atsisakė išduoti jam leisimą. Rajono administracinis teismas atmetė „Mozaika” ieškinį dėl šio tarybos sprendimo.

Kai kuriose kitose seksualinių mažumų „Draugystės dienų” renginių vietose judėjimo „NoPride” atstovai pademonstravo agresyvumą Latvijos ir užsienio gėjų ir lesbiečių organizacijų atstovams.

Policija sulaikė 14 žmonių, kai kuriems jų buvo pradėti baudžiamieji procesai dėl valdžios atstovų užpuolimo ir chuliganizmo.

Pirmą kartą gėjų paradas Rygoje įvyko 2005 metų vasarą, o jo dalyviams visuomenė parodė nepakantumą. Šiais metais surengti gėjų paradą numatyta birželio 2 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.