Vievio apylinkėse sulaikytos 22 tonos nelegaliai gabento spirito

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusį penktadienį netoli Vievio sulaikė Lenkijos piliečio vairuojamą vilkiką, kuriame rado paslėptas apie 22 tonas, kaip manoma, spirito. Nelegalus krovinys buvo deklaruotas kaip į Estiją vežama akmens vata statyboms, preliminari jo vertė juodojoje rinkoje – ne mažiau kaip 150 tūkst. Lt.

Balandžio 6 d. surengę reidą Vievio apylinkėse, MKT pareigūnai stabdė ir tikrino įtarimą sukėlusius automobilius. Apie 12 val. dienos pareigūnai susidomėjo Viluniškių kaimo apylinkėse pastebėtu krovininiu vilkiku „Volvo” su lenkiškais numeriais. Automobilis stovėjo greta tvenkinio, netoliese vaikštinėjęs vyriškis paaiškino esąs vilkiko vairuotojas bei pateikė dokumentus, kuriuose buvo deklaruota, jog šiuo „Volvo” į Estiją vežama akmens vata.

Nors vilkiko puspriekabės gale iš tiesų buvo sukrauta akmens vata, nuo automašinos jau iš tolo tvoskė alkoholio kvapas, tad pareigūnai nusprendė patikrinti vilkiką. Paaiškėjo, kad akmens vata buvo užmaskuota daugybė įvairaus dydžio plastikinių talpų, pilnų melsvos spalvos, alkoholio kvapą skleidžiančio skysčio.

Muitinės pareigūnai neabejoja, kad tai spiritas, veikiausiai – lenkiškos kilmės. Tai liudija ir ant plastikinių talpų užklijuotos etiketės lenkų kalba, kur užrašyta, jog talpose – skiediklis.

Ši siunta, matyt, turėjo patekti vadinamojo „pilstuko” gamintojams, juodojoje rinkoje tokio krovinio vertė gali būti daugiau nei 150 tūkst. Lt.

Vilkiko vairuotojas, Lenkijos pilietis K. R. buvo apklaustas įtariamuoju ir paleistas. MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tokį violetinės spalvos spiritą MKT pareigūnai sulaiko jau ne pirmą sykį. Pareigūnų žiniomis iš vieno litro, galima pagaminti apie 5 puslitrinius butelius vadinamojo „pilstuko”. Beje, šis violetinis skystis paprastai nelegalių prekeivių nubalinamas specialiais chemikalais, tad jį geriantys žmonės labai rizikuoja savo sveikata.

Pareigūnai teigia, jog šis violetinės spalvos spirito, neretai maskuojamo langų ploviklio ar skiediklio pavadinimais, srautas į Lietuvą iš Lenkijos plūstelėjo dar 2004-aisiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.