A.Paleckis negalės paremti R.Pakso, nepažeisdamas LSDP statuto

Socialdemokratų partijos (LSDP) vienas vadovų Vytenis Andriukaitis teigia, kad Vilniaus socialdemokratų lyderis Algirdas Paleckis negalės sostinės taryboje paremti liberaldemokratų lyderio Rolando Pakso kandidatūrą į mero postą. Kaip „Žinių radijui” ketvirtadienį sakė LSDP pirmininko pavaduotojas V.Andriukaitis, A.Paleckis negali kliudyti įgyvendinti partijos prezidiumo nutarimą nebalsuoti mero rinkimuose už R.Paksą.

„Jeigu A.Paleckis pasakys, kad jis nevykdys nutarimo, jis irgi nepažeis partijos statuto. Tarkim, jis nevykdys prezidiumo nutarimo dėl balsavimo dėl Rolando Pakso. Tačiau jis žino vieną dalyką – jis negali trukdyti nutarimo įgyvendinimui. Kitaip sakant, mūsų partijos nariai gali atsitraukti, nedalyvauti, bet negali kliudyti įgyvendinti nutarimą. Žodžiu, jis negali balsuoti už R. Paksą, bet jis gali išvis nedalyvauti balsavime, susilaikyti, išeiti iš balsavimo ir t. t., kad jo sąžinė būtų rami. Vis dėlto nutarimas jį įpareigoja organizuoti šio nutarimo įgyvendinimą”, – radijui sakė V. Andriukaitis.

Trečiadienį vakare R.Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo. Susitarimu Vilniaus miesto mero kandidatūra siūloma liberaldemokratams, administracijos direktoriaus – socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai.

Minėtosioms partijoms suvienijus jėgas, teoriškai jos turės 26 vietas taryboje iš 51-nos – 14 liberaldemokratų ir po šešis socialdemokratus ir lenkus. Tačiau dalis socialdemokratų gali neparemti R.Pakso kandidatūros.

A.Paleckis anksčiau žurnalistams teigė, kad susitarimas su liberaldemokratais nepažeidžia LSDP vadovybės sprendimo neiti į koaliciją su R.Paksu, nes sutartyje neįvardytos postus užimsiančių asmenų pavardės.

R.Paksas, savo ruožtu, žurnalistams sakė, kad galimybė, jog liberaldemokratai kandidatu į merus iškeltų kitą asmenį, o ne jį, nesvarstyta.

Ketvirtadienį posėdžiausiantys socialdemokratų etikos sargai žada siūlyti Vilniaus skyriui perbalsuoti dėl galimybės sostinę valdyti kartu su R.Pakso vadovaujama partija.

Be to, ketvirtadienį posėdžiausianti partijos Etikos ir procedūrų komisija rekomenduos partiečiams renkant naująjį sostinės merą remtis LSDP prezidiumo nutarimu, kuris įpareigoja neremti galimų nušalintojo prezidento R.Pakso, Vilniaus konservatorių lyderio Kęstučio Masiulio, ir buvusio sostinės mero Artūro Zuoko kandidatūrų į naujuosius merus.

Praėjusį ketvirtadienį socdemų Vilniaus skyriaus Etikos ir procedūrų komisija paskelbė, jog sostinės socialdemokratų sprendimas dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su liberaldemokratais priimtas teisėtai.

Tačiau minėtuoju sprendimu nepatenkinti kairieji kreipėsi į partijos etikos sargus.

Etikos ir procedūrų komisija sprendimo bendradarbiauti su liberaldemokratais teisėtumą nutarė svarstyti po to, kai antradienio vakarą LSDP Vilniaus skyriaus tarybos posėdyje už koaliciją su R.Paksu balsavo 51, prieš – 48 nariai, tačiau nesutarta, kiek išties tarybos narių dalyvavo balsavime – 101 ar 103. Partijos statutas teigia, kad sprendimas balsuojant priimamas, kai už tai pasisako daugiau nei pusė dalyvavusiųjų.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų – 14 – laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai – 10, liberalcentristai – 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga – po 6, Liberalų sąjūdis – 4, Rusų sąjunga – 2.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "A.Paleckis negalės paremti R.Pakso, nepažeisdamas LSDP statuto"

  1. vytukas

    Vytenis Andriukaitis -siūlo remti Zuoką -abonentą ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.