Šalia pataisos namų sutriko mobilusis ryšys

Pirmasis bandymas įkalinimo įstaigoje sumontuoti mobilųjį ryšį blokuojančią įrangą atsiliepė Marijampolės pataisos namų kaimynystėje gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms.
Marijampoliečiai vis dažniau skundžiasi, kad kai kuriose Stoties ir Sporto gatvės vietose nebeveikia mobiliojo ryšio telefonai, rašo „Lietuvos žinios”.

Operatoriai kaltę verčia Marijampolės pataisos namams, o šių vadovai sutrikimus teisina pataisos namų teritorijoje pradedančia veikti mobiliojo ryšio blokavimo įranga.

Marijampolės pataisos namų direktoriaus pavaduotojas apsaugai Zenonas Kunca patvirtino, kad mobiliojo ryšio sutrikimai pataisos namų kaimynystėje iš tiesų galimi.

„Pataisos namuose sumontuoti du galingi mobiliojo ryšio blokavimo įrenginiai, nes vienas nepajėgtų apimti visos teritorijos. Vieno įrenginio blokavimo teritorijos ribos sutampa su mūsų įstaigos ribomis, o antrojo apima ir dalį greta pataisos namų esančios miesto dalies, kur stovi gyvenamieji namai”, – pripažino jis, tačiau tikino, kad ryšio sutrikimai – laikini.

Pasak Kuncos, dėl susiklosčiusios padėties pataisos namai jau konsultavosi su įrangos tiekėjais. Šie žadėjo ją papildyti reikiamais priedais, kad mobilusis ryšys būtų blokuojamas tik pataisos namų teritorijoje.

Pagal galiojančius teisės aktus ryšio blokavimo prietaisai gali veikti ne toliau kaip 10 metrų už įkalinimo įstaigos tvoros.

Sumontavus ir tinkamai suderinus mobilųjį ryšį blokuojančią įrangą Marijampolės pataisos namuose, kuriuose kali per tūkstantį ne pirmą kartą nusikaltusių vyrų, tikimasi, kad liausis mėginimai į įkalinimo įstaigą slaptai perduoti mobiliuosius telefonus, nes jie čia esą taps beverčiai.

Tai pirmasis bandymas Lietuvoje įkalinimo įstaigoje įrengti apie pusę milijono litų kainuojančią mobilųjį ryšį blokuojančią įrangą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.