Valstybės laivas siūbuoja cikliškai, parlamente reikia keisti darbo formas, sako Seimo pirmininkas

Sumaištis valstybės gyvenime ir parlamento darbe kyla cikliškai, o valdžiai reikia mokytis dirbti mažumos vyriausybės sąlygomis, mano Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.
„Cikliškai čia viskas vyksta. Užeina tam tikri ciklai, kai įtampa padidėja iki begalybės, po to nurimsta”, – sakė V.Muntianas trečiadienį Žinių radijui, paklaustas apie bažnyčios ir valstybės vadovų perspėjimus apie „siūbuojamą valstybės laivelį”.

Paklaustas, ar Seimas yra pajėgus padėtį stabilizuoti, V.Muntianas priminė, kad mažumos vyriausybė Lietuvoje dirba pirmą kartą, Seime nėra valdančiosios daugumos, ir tai reikalauja naujų darbo formų, kurios iki šiol plačiau netaikytos. Anot jo, politikai iki šiol dirbo kaip dirbę daugumos sąlygomis, „o reikėtų tas formas keisti”.

Paklaustas apie skandalo aplink Valstybės saugumo departamentą įtaką stabilumui valstybėje, V.Muntianas sakė, jog „turim pasitikėti savo specialiosiomis tarnybomis, turim sudaryti sąlygas joms veikti”.

Klausiamas nuomonės apie būsimą Seimo frakcijų poziciją, jei tektų dar kartą balsuoti dėl VSD generalinio direktoriaus Arvydo Pociaus tolesnio vadovavimo šiai spectarnybai, V.Muntianas atsakė, kad geriausia vieta dėl to apsispręsti esanti Seimo plenarinių posėdžių salė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.