Klaipėdoje siautėja skustagalviai

Skustagalvių, save vadinančių skinais, siautėjimas suaktyvėjo.

Jie ne tik užgaulioja kitataučius, bet ir ėmė plėšikauti bei smurtauti.Policija kol kas stengiasi šio reiškinio nepastebėti.

Daužė grandinėmis

Pirmadienį apie 20 valandą prie Senosios turgavietės iš autobuso išlipo trys paaugliai. Stotelėje stovėjo penki skustagalviai. Jie iškart pažino vieną išlipusį paauglį, nes anksčiau tarp jų yra vykęs žodinis konfliktas.

Skustagalviai telefonu pasikvietė draugų. Netrukus prie skinų prisijungė dar du draugai. Jie čiupo už rankų penkiolikmetį skeiterį ir nusitempė į senojo tabako fabriko pusę.

Tamsiuose kiemuose prasidėjo egzekucija. Skustagalviai mušė paauglį grandinėmis, spardė auliniais batais. Taikė į galvą.

Mušamas paauglys spėjo iš lūpos išsiverti auskarą. Dangstėsi veidą rankomis, movėsi gobtuvą.

Netrukus gauja per visą senamiestį nusitempė auką prie „Baltijos” laivų statyklos. Skinai išsilakstė tada, kai kažkuris pamatė ateinant žmones.

Kruvinas paauglys per senamiestį patraukė prie gatvės, sėdo į mikroautobusą, tačiau nė vienas žmogus nepaklausė, kas atsitiko paaugliui, ir nepasiūlė pagalbos.

Nusikaltėliai atėmė paauglio mobilųjį telefoną ir dujų balionėlį.

Penkiolikmetis gydomas Vaikų ligoninėje. Jam diagnozuotas smegenų sukrėtimas.

Tai ne pirmas skustagalvių smurto Klaipėdoje atvejis.

Nekenčia kitokių

Pastaruoju metu skinais save vadinantys paaugliai pradėjo kone atvirą karą su skeiteriais bei pankroko muziką mėgstančiais jaunuoliais.

Santykiai tarp šių neformalių grupių paaštrėjo po to, kai skustagalviai iš vieno paauglio atėmė riedlentę. Grupė draugų bandė ją atsiimti. Nuo tada skustagalviai ieško progų prisikabinti prie kitaip atrodančių.

Ne kartą grupė skustagalvių ateidavo į Lietuvininkų aikštę, kurią yra pamėgę riedlentėmis važinėjantys paaugliai. Jie kalbina čia besirenkančius vaikus, klausinėja vardų, o išgirdę nelietuvišką vardą ar paauglį kalbant su akcentu, čia pat jį sumuša.

Nuo skustagalvių nukenčia ir lietuviai. Liepų gatvėje skinas smogė kumščiu ir sukruvino nosį paaugliui vien už tai, kad šis buvo juodai nusidažęs plaukus ir apsikirpęs taip, kaip įprasta emo stiliaus jaunuoliams. Skustagalviui nebuvo įdomi nei vaikino tautybė, nei jo pažiūros. Skinas rankoje nešėsi butelį alaus ir buvo apdujęs nuo alkoholio.

Sudegino sandėlį

Prieš Velykas pankroką muzikuojantys ir šį stilių mėgstantys jaunuoliai ketino organizuoti koncertą Palangoje viename nebenaudojamame sandėlyje.

Tačiau koncerto išvakarėse sandėlis buvo padegtas. Organizatoriai įsitikinę, kad tai skinų darbas.

Koncertas įvyko Klaipėdoje, tačiau jo organizatoriams naujos vietos paieškos bei daugybės žiūrovų praradimas atnešė daug nuostolių. Dėl to nesantaika tarp skustagalvių bei kitaip atrodančių dar labiau paaštrėjo.

Anksčiau panašūs kol kas pradedančių šio muzikos stiliaus grupių koncertai būdavo rengiami Melnragėje seniūnijos salėje. Tačiau skinai kartą prieš koncertą puolė mušti besirenkančių jaunuolių, o kitą kartą salėje iššovė iš dujinio pistoleto.

Policijai neįdomu

Kai pirmadienį vakare skinai nusitempė penkiolikmetį, jo draugai suskubo skambinti į policiją. Tačiau, užuot sulaukę pagalbos, vaikinai išgirdo atsakymą, kad pareigūnai greičiausiai neberas užpuolikų, nes nežinia, kur jie bus nubėgę.

Žiauriai sumuštą vaiką nuvežusi į ligoninę paauglio mama taip pat prašė policijos pagalbos ir ketino nurodyti, kur galima rasti sūnaus skriaudikus. Tačiau ir šis prašymas liko be atsako. Pareigūnas paaiškino, kad mušeikos vienoje vietoje nesėdi, tad ieškoti jų nežinia kur, nėra prasmės.

Panašiai atsitiko ir tada, kai Lietuvininkų aikštėje gauja skinų mušė paauglį, kuris nenuslėpė besivadinąs rusišku vardu. Vaiko draugai skambino pagalbos telefonu ir šaukte šaukė, kad mušamas jų bičiulis. Dėdė policininkas vaikams padėstė, kad ekipažas gali atvažiuoti ne anksčiau kaip po pusvalandžio. Priminsime, kad 2-asis policijos komisariatas yra vos už kelių šimtų metrų nuo aikštės.

Miesto paaugliai bijo net po kelis vaikščioti gatvėmis. Jie pasakojo esą užpuldinėjami vien todėl, kad nešasi riedlentes.

Prie skeitparko, kuris yra Jaunimo centro kieme Puodžių gatvės pradžioje, policijos patrulių paaugliai nėra matę.

Užtat skinai čia jau surengė ne vieną išpuolį. Kalneliai, kuriais važinėja skeiteriai, jau buvo aplaužyti, apšlapinti ir išterlioti.

Muša spalvotuosius

Pareigūnų manymu, skinai suaktyvino smurtą ne tik prieš kitataučius mūsų šalies gyventojus, bet ir prieš kitų rasių žmones, atvykusius į Klaipėdą.

Ilgokai tylėję ir nesiskundę policijai, prieš šventes net trys svetimšaliai pranešė apie išpuolius.

22 metų JAV pilietis buvo užpultas I.Kanto ir Pievų Tako gatvių sankryžoje. Keli apie 17 metų jaunuoliai pagrasino jam peiliu ir atėmė 30 litų.

25 metų Nigerijos pilietis pranešė, kad Kretingos gatvėje nepažįstami vaikinai jį įžeidinėjo, o vienas smogė į veidą.

Į panašią situaciją buvo patekęs ir 20 metų iš JAV atvykęs jaunuolis. Nepažįstamas vaikinas Kretingos gatvėje jam smogė į veidą.

Šeštadienį Laukininkų gatvėje klaipėdietę moterį ir jos draugą kiną sumušė nepažįstami vaikinai. Policijos patruliai pagavo ir į komisariatą nuvežė 22 ir 24 metų įtariamuosius. Vėliau į komisariatą atėjo dar du jų draugai.

Kovoja už švarią tautą

Skinai teigia kovojantys už švarią tautą, už savą, neužterštą kultūrą.

Jie aiškina nemėgstantys iš negrų kultūros pas mus atėjusio repo, pankroko, nusmuktkelnių mados ir visų kitų svetimų kultūrų apraiškų.

Tačiau iš tiesų tai, ką daro skinais besivadinantys jaunuoliai, yra tikrų tikriausi nusikaltimai.

Baudžiamojo kodekso požiūriu tokie veiksmai vadinami plėšimu, kūno sužalojimu, viešosios tvarkos trikdymu bei įžeidimu.

Klaipėdoje veikia keturios skinų grupuotės. Dviejų iš jų nariai elgiasi kaip psichikos ligoniai.

Skeiteriai pasakojo, kad maždaug 25 metų Soniu pravardžiuojamas skinas, važinėjantis raudonu „Nissan” markės automobiliu, nuolat nešiojasi kovinį ginklą.

Sonio ir Jonio gaujos muša ne tik kitataučius, bet ir nusmuktkelnius vaikus ir net pankuojančias mergaites.

Jauni žmonės pastebi, kad liberalumą propaguojančioje Klaipėdoje yra nepalyginamai pavojingiau gyventi nei Vilniuje, kur stiliaus ir pažiūrų skirtumai nesukelia tokios priešiškos ar net pavojingos reakcijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.