Ukrainos parlamentas kaltina prezidentą darant spaudimą Konstituciniam teismui

Ukrainos Aukščiausioji Rada pirmadienį neeiliniame posėdyje priėmė pareiškimą, kuriame prezidentas Viktoras Juščenka kaltinamas spaudimu Konstituciniam teismui.

„Nepaisydamas Ukrainos konstitucijos ir įstatymo dėl Ukrainos Konstitucinio teismo prezidentas daro neregėtą spaudimą Konstitucinio teismo teisėjams”, – sakoma pareiškime, kurį parėmė 256 deputatai iš 258. Du deputatai nebalsavo.

V.Juščenka balandžio 2 dieną paleido Aukščiausiąją Radą, todėl dabar joje posėdžiauja tik tie įstatymų leidėjai, kurie nepripažįsta įsako dėl parlamento paleidimo ir remia prezidento politinį varžovą premjerą Viktorą Janukovyčių.

Pareiškime primenama, kad Konstitucinis teismas nagrinėja 53 parlamento deputatų paklausimą, ar atitinka konstituciją prezidento įsakas pirma laiko nutraukti 5-ojo šaukimo Ukrainos Aukščiausiosios Rados įgaliojimus.

Dokumente pažymima, „kad pradėjus nagrinėti šią bylą, prezidentas, nepaisydamas konstitucijos, draudžiančios bet kuriuo būdu daryti įtaką teisėjams, viešai susitikinėja su šio teismo teisėjais, begėdiškai primesdamas jiems savo nuomonę dėl veiksmų konstitucingumo išleidžiant šį įsaką”.

„Aukščiausioji Rada pasilieka sau teisę pasinaudoti tarptautinių tarpininkų paslaugomis, kreiptis į tarptautines organizacijas, valstybes, garantuojančias Ukrainos valstybinį suverenumą, prašant padėti sureguliuoti politinę situaciją mūsų valstybėje”, – pažymima dokumente.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.