31 turas: „Milan” aplenkė „Empoli”

Šeštadienį Italijoje buvo žaidžiami 31 turo susitikimai. Svarbią pergalę prieš lentelės kaimyną „Empoli” iškovojo „Milan” ekipa, „Lazio” šventė aštuntą iš eilės pergalę, tačiau prie jos šiai ekipai priartėti neleido pergalę taip pat iškovojusi „Roma”. „Inter” netikėtai pararado taškus išvykoje, „Fiorentina” grįžo į pergalių kelią, tuo tarpu „Palermo” pratęsė savo prastą formą.

„Milan” ekipa dar labiau padidino savo šansus kitais metais žaisti Čempionų lygoje, namuose rezultatu 3-1 įveikdama vieną iš pagrindinių konkurentų „Empoli”.

12 minutę „Empoli” gynėjas Andrea Raggi paslydo ir tai leido Kaka perduoti kamuolį Ronaldo, kuris atsidūrė vienas prieš vartininką ir brazilas pasiuntė kamuolį žemiau skersinio į vartus.

Visgi svečiai nesiruošė pasiduoti ir besibaigiant pirmajam kėliniui išlygino rezultatą. Ighli Vanucchi baudos smūgio metu netikėtai perdavė kamuolį baudos aikštelės kraštę stovėjusiam Luca Saudati, o šis puikiu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką Dida. Nepaisant to, vos po 10 sekundžių šeimininkai vėl pirmavo rungtynėse. Ronaldo perdavė kamuolį Albertui Gilardino, šis susistabdė kamuolį krūtine ir pasiuntė jį į varžovų vartus.

Šeimininkai pergalę užsitikrino 78 minutę. Andrea Pirlo puikiai sužaidė su Giuseppe Favalli ir šis taikliu smūgiu pelnė trečiajį ekipos įvartį.

Taip pat dėl vietos Čempionų lygoje kovojanti Romos „Lazio” ekipa pratęsė savo pergalių seriją, namuose rezultatu 1-0 įveikdama autsaiderius „Messina”.

Sostinės ekipai pergalę nulėmė 45 minutę komandos gynėjo pelnytas įvartis. Guglielmo Stendardo po pakelto kampinio pasiuntė kamuolį galva į vartus. 54 minutę svečiai liko dešimtyje, po to kai antrają geltoną kortelę už pražangą prieš Valoną Behrami gavo buvęs „Roma” žaidėjas Vincentas Candela.

Čempionų lygos varžybose įveikusi „Machester United”, „Roma” Italijos čempionate svečiuose rezultatu 2-0 palaužė gilioje krizėje esantį „Catania” klubą.

37 minutę ilgas Davido Pizarro perdavimas atšoko nuo komandos draugo Mirko Vučiniaus ir varžovų gynėjo pas Francesco Tavano, kuris galingu smūgiu išvedė romiečius į priekį. 84 minutę teisėjas sušvilpė pražangą prieš F.Tavano, S.Perrotta nieko nelaukdamas skubiai perdavė kamuolį M.Vučiničiui ir juodkalnietis pelnė antrajį „Roma” įvartį.

Vis dar be Zlatano Ibrahimovičiaus rungtyniaujantis Milano „Inter” svečiuose netikėtai nesugebėjo iškovoti pergalės prieš dėl išlikimo lygoje kovojantį „Reggina” klubą. Rungtynės baigėsi be įvarčių 0-0.

„Fiorentina” nutraukė trijų iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją, namuose 4-0 sutriuškinę absoliutų čempionato autsaiderį „Ascoli”. Šiose rungtynėse pasižymėti sugebėjo rezultatyviausias praėjusio „Serie A” sezono žaidėjas Luca Toni, kuris šiame sezone jau sugebėjo įmušti 16 įvarčių.

Gėdingą pralaimėjimą patyrė „Palermo” ekipa, namuose 1-3 nusileidusi „Cagliari” ekipai. Nors šeimininkai ir pirmavo nuo trečiosios rungtynių minutės, tačiau nuo 38 minutės jie turėjo žaisti dešimtyje po to, kai raudoną kortelę gavo Giuseppe Biava ir tuo pasinaudoję „Cagliari” žaidėjai, vedami Davido Suazo sugebėjo įmušti tris įvarčius. Po šių rungtynių „Palermo” prezidentas prasitarė, kad ko gero atleis ekipos trenerį Francesco Guidolin, tačiau teigė dar kelias dienas apie tai pagalvosiąs.

Svarbią pergalę kovoje dėl vietos kitų metų Europos turnyruose iškovojo „Sampdoria” namuose įveikusi „Torino” ekipą rezultatu 1-0. Genujos klubui pergalę atnešė 17 minutę Emiliano Bonazzoli pelnytas įvartis.

Tuo tarpu vieni iš „Sampdoria” pagrindinių varžovų „Udinese” iššvaistė dviejų įvarčių pranašumą ir sužaidė lygiosiomis 2-2 išvykoje su „Siena”. Svečiai pirmavo 2-0 po Antonio Di Natale ir Vincenzo Iaquintos taiklių smūgių, tačiau rungtynių pabaigoje komandai pritrūko jėgų ir varžovai dvejais įvarčiais išlygino skirtumą.

Udinės ekipos nesėkme pasinaudojo „Atalanta”, namuose 1-0 įveikusi „Chievo klubą. Rungtynėse buvo parodytos net trys raudonos kortelės, o svečiai 87 minutę neišnaudojo puikios galimybės išlyginti rezultatą, kuomet Victoras Obinna nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio.

Labai svarbią pergalę kovoje dėl išlikimo iškovojo „Parma” ekipa, namuose paskutinėmis minutėmis rezultatu 1-0 įveikusi „Livorno”. Šeimininkams pergalę lėmė puikus Giuseppe Rossi įvartis, įmuštas 89 minutę.

Sekmadienio rungtynių rezultatai:

„Milan” 3 – 1 „Empoli”

12` [1 – 0] Ronaldo

43` [1 – 1] Luca Saudati

44` [2 – 1] Alberto Gilardino

78` [3 – 1] Giuseppe Favalli

„Lazio” 1 – 0 „Messina”

45` [1 – 0] Guglielmo Stendardo

54` iš aikštės išvarytas Vincent Candela („Messina”)

„Catania” 0 – 2 „Roma”

37` [0 – 1] Francesco Tavano

84` [0 – 2] Mirko Vucinic

„Reggina” 0 – 0 „Inter”

„Fiorentina” 4 – 0 „Ascoli”

5` [1 – 0] Reginaldo

45` [2 – 0] Riccardo Montolivo

58` [3 – 0] Luca Toni

71` [4 – 0] Per Koldrup

„Palermo” 1 – 3 „Cagliari”

3` [1 – 0] Mark Bresciano

37` [1 – 1] David Suazo (11m)

81` [1 – 2] Simone Pepe

86` [1 – 3] David Suazo

36` iš aikštės išvarytas Giuseppe Biava („Palermo”)

„Sampdoria” 1 – 0 „Torino”

17` [1 – 0] Emiliano Bonazzoli

„Siena” 2 – 2 „Udinese”

42` [0 – 1] Antonio Di Natale

59` [0 – 2] Vincenzo Iaquinta

75` [1 – 2] Massimo Maccarone

80` [2 – 2] Paolo Negro

„Atalanta” 1 – 0 „Chievo”

54` [1 – 0] Cristiano Doni (11m)

53` iš aikštės išvarytas Lorenzo D`Anna („Chievo”)

86` iš aikštės išvarytas Simone Loria („Atalanta”)

90` iš aikštės išvarytas Luciano („Chievo”)

„Parma” 1 – 0 „Livorno”

89` [1 – 0] Giuseppe Rossi

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai:

1. Francesco Totti („Roma”) – 18;
2. Luca Toni („Fiorentina”) – 16;
3-5. Rolando Bianchi („Reggina”) – 15;

Zlatan Ibrahimovic („Inter”) – 15;

Cristiano Lucarelli („Livorno”) – 15;

6. Tommaso Rocchi („Lazio”) – 14;
7. Adrian Mutu („Fiorentina”) – 13;
8-12. Gionatha Spinesi („Catania”) – 12;

Christian Rigano („Messina”) – 12;

Fabio Quagliarella („Sampdoria”) – 12;

Cristiano Doni („Atalanta”) – 12;

Vincenzo Iaquinta („Udinese”) – 12;

13-14. Igor Budan („Parma”) – 11;

David Suazo („Cagliari”) – 11;

15-18. Goran Pandev („Lazio”) – 10;

Hernan Crespo („Inter”) – 10;

Alberto Gilardino („Milan”) – 10;

Luca Saudati („Empoli”) – 10.

Turnyrinė lentelė:

Pastaba: dėl korupcijos skandalo iš „Fiorentina” atimta 15, iš „Reggina” – 11, iš „Milan” – 8, iš „Lazio” – 3 taškai. Dėl finansinių priežasčių iš „Siena” atimtas 1 taškas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.